Λόγια απλά: Μικρούτσικος, Κιμούλης, Ορκόπουλος, Γερασιμίδου, Διγενή για το ΚΚΕ…

FILE PHOTO: Μέλη του ΚΚΕ κρατούν σημαίες κατά τη διάρκεια ομιλίας του γενικού γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Το ΚΚΕ έδωσε στην δημοσιότητα, στη θέση του προεκλογικού δεκαλέπτου του, ένα βίντεο όπου οι Θάνος Μικρούτσικος, Σεμίνα Διγενή, Γιώργος Κιμούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Παύλος Ορκόπουλος μιλούν για την πρώτη συνάντησή τους με το ΚΚΕ, τι σημαίνει ΚΚΕ γι’ αυτούς και για ποιον λόγο πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Επίσης, σε άλλο βίντεο, το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα είναι αυτό:

“Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε. Στις 8, όμως, σημασία δεν έχει ποιος θα συνεχίσει να μαυρίζει τις ζωές μας. Σημασία έχει να είναι ο λαός πιο δυνατός. Γι’ αυτό στηρίξτε το ΚΚΕ. Τη δύναμή σας. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, γνωρίζετε, όμως, ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό σας. Για το δίκιο μας. Οι μεγάλοι αγώνες του λαού μας γράφουν την ιστορία. Κάντε το βήμα. Με πιο δυνατό ΚΚΕ στις 8 του Ιουλίου μπορούμε να τα καταφέρουμε. ΚΚΕ, η δύναμή σου την επόμενη μέρα”.

 

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα μας Hellas Hournal και στον Μιχάλη Ιγνατίου ο Γενικός Γραμμετάς της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζει ότι “αυτό που έχει πραγματική σημασία για τον λαό είναι πόσο ισχυρή θα είναι η δική του δύναμη, το ΚΚΕ”.

“Πολλοί εργαζόμενοι μας λένε στις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις μας ότι θέλουν “να πάει καλά το ΚΚΕ”. Είναι στο χέρι τους, λοιπόν”, σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στην επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αποκλείει κλιμάκωση της κρίσης. Λέει:

“Είναι δεδομένο ότι η τουρκική αστική τάξη, με σχεδιασμένες κινήσεις και με δυνατές «πλάτες», κλιμακώνει την επιθετικότητα και την προκλητικότητά της. Η πραγματοποίηση γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ, οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο, η κάθοδος και δεύτερου γεωτρύπανου, του Γιαβούζ, το αποδεικνύουν αυτό. Επομένως δεν αποκλείεται καθόλου μια παραπέρα κλιμάκωση. Στόχος της είναι φυσικά να αποσπάσει όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, με συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και de jure διχοτόμηση της Κύπρου”.

Συνέντευξη στην HJ: Κλιμάκωση από την Τουρκία αναμένει ο Κουτσούμπας: Ψηφίστε ΚΚΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: