Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά μετά από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Planation στη Φλόριδα. EPA, CRISTOBAL HERRERA

Ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Φλόριντα: Είκοσι ένας τραυματίες, πολλές ζημιές

Μια εντυπωσιακή έκρηξη σε εμπορική ζώνη προκάλεσε τον τραυματισμό 21 ανθρώπωνχθες στη Φλόριντα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, οι οποίοι εξακολουθούν να ερευνούν τα κτίρια, τα παράθυρα των οποίων έχουν σπάσει και οι στέγες έχουν εν μέρει καταρρεύσει.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο Τζόελ Γκόρντον, υπαρχηγός των πυροσβεστών της πόλης Πλαντέισον, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Μαϊάμι.

Η ζωή τους ωστόσο δεν κινδυνεύει, διευκρίνισε η Τζέσικα Ράιαν, υπεύθυνη της αστυνομίας της Πλαντέισον.

Μια αίθουσα γυμναστηρίου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Υπήρχαν άνθρωποι στο εσωτερικό της όταν σημειώθηκε η έκρηξη, διευκρίνισε ο αξιωματικός των πυροσβεστών.

«Στο στάδιο αυτό μπορώ να πω πως δεν σκοτώθηκε κανείς», υπογράμμισε εξηγώντας πως οι πυροσβέστες «ανακουφίσθηκαν» από τον απολογισμό αυτό. «Μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα».

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει σ’ αυτό το στάδιο πως η αιτία της έκρηξης ήταν διαρροή αερίου. Νωρίτερα οι πυροσβέστες είχαν κάνει λόγο σε μήνυμά τους στο Twitter για μια «έκρηξη αερίου».

«Διαπιστώσαμε διαρροές αερίου φθάνοντας (…) όμως δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πως αυτή ήταν ή δεν ήταν η αιτία», δήλωσε ο Γκόρντον.

«Είχαμε μια έκρηξη στο κέντρο όπου βρισκόταν η αίθουσα γυμναστηρίου», διευκρίνισε.

Διασώστες εξακολουθούσαν να ερευνούν τον χώρο τις πρώτες απογευματινές ώρες (τοπική ώρα) ενώ η περιοχή είχε αποκλεισθεί από την αστυνομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Πλαντέισον, United States

Τραυματίες από έκρηξη αερίου σε εμπορικό κέντρο της πόλης Πλαντέισον στην Φλόριντα

Be the first to comment on "Ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Φλόριντα: Είκοσι ένας τραυματίες, πολλές ζημιές"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*