Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Οι εκλογές στην Ελλάδα, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυπριακό, η καθοδική πορεία της ανεργίας, η επιμονή της ΠΑΣΥΚΙ να προχωρήσει σε απεργία στα ΤΑΕΠ, η εγγραφή ειδικών γιατρών στο ΓεΣΥ, οι εκποιήσεις ακινήτων και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ιστορική (και καθαρή) νίκη» γράφει ότι ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης έβγαλαν οι κάλπες των χθεσινών βουλευτικών εκλογών. Αλλού γράφει ότι η Σπέχαρ βλέπει Ακιντζί και Αναστασιάδη την Τετάρτη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σταθερά καθοδική είναι η πορεία της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Θρίαμβος για Κυριάκο με άνετη αυτοδυναμία» γράφει ότι καθαρή νίκη και μάλλον αυτοδυναμία για διακυβέρνηση με προοπτική τετραετίας εξασφάλισαν από τις χθεσινές εκλογές η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ορκίζεται σήμερα Πρωθυπουργός. Αλλού γράφει ότι προχωρεί αύριο σε μέτρα στα ΤΑΕΠ η ΠΑΣΥΚΙ κι επιμένουν για την απεργία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνονται καθημερινά οι ειδικοί γιατροί στο ΓεΣΥ.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ηχηρή στροφή προς δεξιά» γράφει ότι στροφή προς τα δεξιά και την Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ο Ελληνικός λαός κατά τις χθεσινές εκλογές. Η στροφή ήταν ηχηρή αφού η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εξασφαλίσει μια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που έφτανε τις οκτώ μονάδες ενώ παράλληλα πέτυχε καθαρή πλειοψηφία εντός της Βουλής. Αλλού γράφει ότι εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Στροβόλου ζήτησε ο Γενικός Ελεγκτής για το γεγονός ότι εκτοξεύθηκε το κόστος συντήρησης εξοπλισμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «σε κλοιό παράνομων χωματερών η Λεμεσός».

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εκποιήσεις 6.500 ακινήτων» γράφει ότι περισσότερα από 6.500 ακίνητα πέρασαν από την διαδικασία του πλειστηριασμού τα τελευταία τρία χρόνια. Η τάση αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αλλού αναφέρεται σε νίκη Νέας Δημοκρατίας και υψηλό ποσοστό για ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «φωτιά» είναι οι λογαριασμοί του ρεύματος αφού ο δείκτης πληθωρισμού στον ηλεκτρισμό αυξήθηκε κατά 13%.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/07/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: