Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε απόφαση, αλλά όχι ακόμα, είπε από Βρυξέλλες

File Photo: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Την άποψη πως “είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα” σε ό,τι αφορά τους διορισμούς στις κορυφαίες θέσεις των θεσμών της ΕΕ, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της Συνόδου Κορυφής, η οποία διεκόπη και θα επαναληφθεί αύριο.

  • Ο Πρωθυπουργός είχε μόλις ερωτηθεί αν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Ο κ.Τσίπρας αναχωρεί από τις Βρυξέλλες για το Ηράκλειο και θα εκπροσωπηθεί από τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Π. Σάντσες και της Πορτογαλίας Αν. Κόνστα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα παραστεί αύριο στη συνεδρίαση, καθώς επιστρέφει την Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου το βράδυ της ίδιας ημέρας, να πραγματοποιήσει βάσει προγράμματος προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων, για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας του Μάνφρεντ Βέμπερ. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει αλλά διαιρεί την Ευρώπη και η οποία τελικά απορρίφθηκε».

«Καταγράφηκε επίσης -προσθέτει- μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φρανς Τίμερμανς, την οποία στηρίζουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες απόλυτης συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια ανοικτή, προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη. Στην αυριανή συνάντηση των ηγετών, δεν θα παραβρεθώ λόγω των ανελαστικών υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας. Θα με εκπροσωπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στις Βρυξέλλες: Διακοπή για διαβουλεύσεις και νέα σύσκεψη την Τρίτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: