Εκστρατεία για αποκλεισμό του Τζόνσον από το κοινοβούλιο ξεκινά η Momentum

File Photo: Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση. EPA, PETER POWELL




Εκστρατεία για τον αποκλεισμό από το κοινοβούλιο του Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε στην Μεγάλη Βρετανία.

Την εκστρατεία ξεκίνησε η πολιτική οργάνωση Momentum, που συστάθηκε για να υποστηρίξει τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

  • Ο Μπόρις Τζόνσον είναι φαβορί στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις

Η οργάνωση Momentum, που δημιουργήθηκε λίγες εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική ανάδειξη του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος το 2015, ανακοίνωσε ότι θα στείλει εκατοντάδες υποστηρικτές της στην εκλογική περιφέρεια του Μπόρις Τζόνσον στο δυτικό Λονδίνο για να επιτύχει την εκθρόνισή του.

Ο Τζόνσον διαθέτει μικρή πλειοψηφία 5.034 ψήφων στην εκλογική του περιφέρεια, γεγονός που τον καθιστά ευάλωτο σε κινήσεις άλλων κομμάτων που θα θέλουν να τον αποκλείσουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, αν και είναι προγραμματισμένες για το 2022, είναι πιθανόν να διεξαχθούν νωρίτερα με στόχο την άρση του αδιεξόδου στη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • «Τώρα ξεκινούμε εκστρατεία για να εξασφαλίσουμε ότι ο Τζόνσον θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που χάνει τη έδρα του», δήλωσε η Μπέκι Μπουμέλα, μέλος του Momentum National Coordinating Group.

«Στις τελευταίες εκλογές μειώσαμε την πλειοψηφία του κατά το ήμισυ και τώρα, ακόμη και οι Τόρις παραδέχονται ότι η έδρα του είναι ευάλωτη στην εμφάνιση νέων ψηφοφόρων στις επόμενες εκλογές».

  • Ο Τζόνσον είναι το φαβορί για να αναδειχθεί στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και, κατά συνέπεια, να αναλάβει την πρωθυπουργία, αντικαθιστώντας την Τερέζα Μέι.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών επικράτησε των άλλων υποψηφίων υποσχόμενος την έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι την 31η Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, ένα σενάριο που το Εργατικό Κόμμα θεωρεί ότι θα πλήξει την οικονομία και θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σε Τίμερμανς και Γκεοργκίεβα ο πιθανός μεγάλος συμβιβασμός για την προεδρία της Κομισιόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: