Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής: O Βέμπερ πρέπει να είναι πρόεδρος της Ε.Ε. επανέλαβε ο Ταγιάνι

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνόδου κορυφής. EPA, ARIS OIKONOMOU




Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής για την επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ, τρεις ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξή της. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ωρών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ηγέτες καθώς και με ομάδες αρχηγών. Τελευταίες ήταν οι διαβουλεύσεις που είχε ο Τουσκ με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κομμάτος.

Την άποψη ότι τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάρει ο κορυφαίος υποψήφιος του κόμματος που ήρθε πρώτο τις Ευρωεκλογές, δηλάδη ο Μάνφρεντ Βέμπερ επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνόδου κορυφής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες πως η θέση του ΕΚ δεν έχει διαφοροποιηθεί. “Τα άλλα κόμματα είναι λογικό να υποστηρίζουν τους δικούς τους υποψήφιους. Ωστόσο με αυτό δε γίνεται σεβαστή η αρχή του κορυφαίου υποψήφιου. Σύμφωνα με αυτήν την αρχή ο υποψήφιος που ηγείται της λίστας στο κόμμα που κερδίζει τις εκλογές παίρνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακόμα και αν δεν είναι νομικά υποχρεωτικό”, δήλωσε ο Α. Ταγιάνι.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Τσίπρα με τον Αντόνιο Κόστα: Συμφώνησαν να στηρίξουν τον Φρανς Τίμερμανς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: