Σύγκρουση Μητσοτάκη-Τσίπρα για την ταυτότητα Ρασπούτιν: «Πείτε ονόματα» – «Τον γνωρίζει»

File Photo: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) κατεβαίνει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητάει το λόγο. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε σύγκρουση τόσο επί της ουσίας αλλά κυρίως επί των εντυπώσεων εξελίσσεται η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis.

Ένα από τα σημεία κλειδιά στην υπόθεση αποτελούν οι καταγγελίες σε βάρος μέλους του υπουργικού συμβουλίου που αποκαλείται «Ρασπούτιν» στις σχετικές καταγγελίες δικαστικών λειτουργών.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για τις καταγγελίες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δήλωσε:

«Μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και ένα χρόνο όσοι γράφουν για ένα ψευδώνυμο κανείς δεν έχει πει ποιος είναι αυτός. Να μας εξηγήσουν αυτοί που ομιλούν με ψευδώνυμα και να τους ονομάσουν».

Λίγες ώρες αργότερα το πρωί της Πέμπτης απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα από την αρχή της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν. «Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον περιβόητο «Ρασπούτιν» ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο “Ρασπουτίν”. Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι» ενώ όταν ρωτήθηκε να τον κατονομάσει απάντησε «δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπ. Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Να συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου κάλεσε του ψηφοφόρους ο Ρουπακιώτης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: