Οι Κύπριοι αποχαιρετούν τον Χριστόφια: Βιβλίο συλλυπητηρίων και στο Κάιρο

File Photo: Ο Δημήτρης Χριστόφιας με τον Αλέξη Τσίπρα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χρίστος Αβρααμιδης




”Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Με τα λόγια αυτά, η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, αναγγέλλει με βαθιά θλίψη τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

Όπως γνωστοποιεί η κυπριακή πρεσβεία, σεβόμενη την μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια και τιμώντας το έργο του, για προάσπιση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού και για την πολυετή προσφορά του στην Κυπριακή Δημοκρατία, από τις διάφορες πολιτειακές θέσεις, από τις οποίες υπηρέτησε, θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, όπως και οι υπόλοιπες διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας στο Εξωτερικό.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό, από την Τετάρτη 26 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00.

Ο Δήμος Πέγειας τιμά τη μνήμη του Χριστόφια

Ο Δήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πέγειας αλλά και η μικρή κοινωνία της Πέγειας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

“Η ζωή του τέως Προέδρου ταυτίστηκε με την ανιδιοτέλεια και την προσφορά στον τόπο μας” αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Δήμαρχος της Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου.

Στον Δήμο Πέγειας εις ένδειξη μνήμης και τιμής στον Πρόεδρο Χριστόφια θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες μέχρι την Τρίτη, ημέρα της κηδείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πέγειας θα παραστούν στην κηδεία, θα συλλυπηθούν την οικογένεια Χριστόφια και θα καταθέσουν στεφάνι.

Συλλυπητήρια ΟΚΟΕ

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς του εκλιπόντα πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

«Η συνεργασία μας μαζί του υπήρξε πάντοτε δημιουργική και εποικοδομητική προς όφελος του κοινού μας αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Συλλυπητήρια από Πούτιν και Μεντβέντεφ.

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου η κηδεία Χριστόφια: Δημόσιο πένθος έως και Τρίτη 25/6

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: