Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το τελευταίο αντίο στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος κηδεύεται το απόγευμα στη Λευκωσία, η καταδίκη του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά σε εφτά φορές ισόβια, οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για μετανάστες που διοχετεύονται μέσω οδοφραγμάτων στις ελεύθερες περιοχές και η ανησυχία λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανατριχίλα!» πως έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή των επτά ισοβίων. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως κυκλώματα εμπορίας προσώπων μας στέλνουν οργανωμένα, είτε με την ανοχή είτε με την καθοδήγηση ψευδοκράτους και Τουρκίας, μετανάστες. Επίσης γράφει πως απογοητευτικά είναι για άλλη μια χρονιά τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Δάκρυα και συγγνώμη αλλά χωρίς εξηγήσεις» αναφέρει πως το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον Νίκο Μεταξά με επτά ποινές δια βίου φυλάκισης, εκ των οποίων οι πέντε διαδοχικές, για τις επτά δολοφονίες που διέπραξε. Αλλού αναφέρει πως η Κύπρος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια. Επίσης γράφει πως η συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και κράτους για κρατική αρωγή σε ιερείς της υπαίθρου με αντιπαροχή εκκλησιαστική γη που δεν έχει ακόμη μεταβιβαστεί κόστισε στο κράτος πάνω από 145 εκ. ευρώ μέχρι σήμερα.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φέρνουν Σύρους οργανωμένα» πως Τουρκία και ψευδοκράτος έχουν αναλάβει ρόλο «διακινητή» μεταναστών, τους οποίους διοχετεύουν μέσω των οδοφραγμάτων στις ελεύθερες περιοχές. Αλλού σημειώνει πως εφτά φορές ισόβια φέρει από χθες στην πλάτη του ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς για ισάριθμες στυγερές δολοφονίες πέντε γυναικών και δυο παιδιών. Αλλού αναφέρει πως με πρόστιμο 700 ευρώ τιμωρήθηκε παιδεραστής, ο οποίος αμέσως μετά την πρόωρη αποφυλάκισή του προέβη σε άσεμνη πράξη προς του γονείς του θύματός του.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Αποχαιρετά ο λαός τον ηγέτη του» γράφει πως χιλιάδες απλοί πολίτες του μεροκάματου, της εργατιάς και της αγροτιάς, του Πολιτισμού και των Γραμμάτων, κόμματα, θεσμοί, προσωπικότητες από την Κύπρο και το εξωτερικό αποχαιρετούν τον τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ, τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Αλλού αναφέρει πως δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης φθάνουν προς το ΑΚΕΛ για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια. Επίσης αναφέρει πως οι τελειόφοιτοι δεν πέρασαν τη βάση στα 13 από τα 34 εξεταζόμενα μαθήματα στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ισόβια για τον ’ειδεχθή’ δολοφόνο» αναφέρει πως το Κακουργιοδικείο επέβαλε εφτά φορές ισόβια ως ποινή στον κατά συρροή δολοφόνο επτά ανθρώπων. Αλλού αναφέρει πως οι αιτήσεις για παραχώρηση ασύλου αυξήθηκαν κατά 69% μεταξύ 2017 και 2018. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ανησυχίες λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/06/2019

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: