Η ΔΟΕ ανέλαβε επίσημα τα προκριματικά της πυγμαχίας για το Τόκιο 2020

File Photo: Η ΔΟΕ ψήφισε ομόφωνα να θέσει εκτός την προβληματική ΑΙΒΑ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. EPA, Tamas Kovacs




Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ανέλαβε και επίσημα τους αγώνες πρόκρισης της πυγμαχίας για τη συμμετοχή τον επόμενο χρόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παράλληλα η ΔΟΕ επέβαλε αποκλεισμό της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (AΙΒΑ) μετά από ψηφοφορία κατά την διάρκεια της συνόδου της στη Λοζάνη.

  • Η ολομέλεια της ΔΟΕ ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της εκτελεστικής της επιτροπής να θέσει εκτός την προβληματική ΑΙΒΑ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, για θέματα που αφορούν τα οικονομικά και τα διοικητικά της και σταμάτησε να αναγνωρίζει την διεθνή ομοσπονδία μέχρι να επιλυθούν τα φλέγοντα ζητήματα.

Στο εσωτερικό της ΑΙΒΑ έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της, αλλά και τα διοικητικά της εδώ και χρόνια, με την ομοσπονδία να έχει 16 εκατομμύρια δολάρια χρέη και μια συνεχιζόμενη δυσάρεστη διαμάχη για την προεδρία που έχει χωρίσει την διοίκησή της σε διαφορετικά στρατόπεδα.

  • Το μέλος της ΔΟΕ, Νέναν Λάλοβιτς, ο οποίος ηγείται της ομάδας εργασίας για να εξετάσει τους δεσμούς με την ΑΙΒΑ, παρέδωσε νωρίτερα την Τετάρτη μια καταδικαστική έκθεση στη συνεδρίαση της ΔΟΕ, λέγοντας ότι τα χρέη της ομοσπονδίας θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 29 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σέρβος παράγοντας είπε επίσης ότι η AIBA δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στα διοικητικά της.

  • Ο Ιάπωνας, Μορινάρι Γουατανάμπε, μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας γυμναστικής, ηγείται της ομάδας εργασίας για την οργάνωση των προκριματικών της Πυγμαχίας και του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η ΔΟΕ έχει αποφασίσει να τριπλασιάσει -σχεδόν- τον αριθμό των γυναικών που θα συμμετάσχουν στην πυγμαχία στο Τόκιο σε 100, από 36 στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Οι αριθμοί των ανδρών θα μειωθούν από 250 σε 186.

Πάντως δεν θα αυξηθούν οι συμμετοχές στο σύνολο, αφού θα πάρουν μέρος 286 άνδρες και γυναίκες, αριθμός ίδιος με αυτόν του Ρίο του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρυσή η Άννα Κορακάκη στο Μινσκ: Πρώτη στο αεροβόλο πιστόλι 25μ.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: