Στήριξη στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από την Αίγυπτο, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Σούκρι

Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου να μεταφέρει προς τον Πρόεδρο της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που πάντοτε παρέχει προς το Πατριαρχείο. ΚΥΠΕ




«Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σάμεχ Σούκρι, υποδεχόμενος τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας που μετέφερε τις ευχές του για την μουσουλμανική εορτή του Ραμαζανίου.

  • Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου να μεταφέρει προς τον Πρόεδρο της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που πάντοτε παρέχει προς το Πατριαρχείο, ενημερώνοντας τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική.
  • Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε «τις ευχαριστίες του προς τους Πρέσβεις της Αιγύπτου που βρίσκονται παρόντες σε κάθε ιεραποστολικό του ταξίδι».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε επίσης το θέμα της κατοχύρωσης των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων του Πατριαρχείου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο από την αιγυπτιακή Βουλή για το οικογενειακό Δίκαιο των Χριστιανών.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη συνάντηση αυτή, συνόδευε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος.

ΚΥΠΕ Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/ΚΑΪΡΟ
15/05/2019 10:15

Μοναδική βραδιά με τραγούδια του Νίκου Γκάτσου στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: