Στη Ροδόπη κυριαρχεί το κόμμα του Ερντογάν, “σώθηκε” η Ξάνθη: Μεγάλος πλέον ο κίνδυνος

Την ώρα που ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας έχει βαφτεί ως επί το πλείστον με μπλε χρώμα, προβληματισμό προκαλεί το “λευκό” στη Βορειοανατολική Ελλάδα, στη Ροδόπη και την Ξάνθη.

Το λευκό απεικονίζει (ώρα 2:40 π.μ. της Δευτέρας) το ποσοστό του 36,46 στη Ροδόπη, για το Κινημα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, που ελέγχει απόλυτα ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του τουρκικού προξενείου, αλλά και το ποσοστό του 18,48% στην Ξάνθη. (Στην Ξάνθη υποχώρησε αρκετά τις πρωινές ώρες. Προηγείται, προς το παρόν, η Νέα Δημοκρατία με 26,32%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ).

Ωστόσο νωρίτερα το ποσοστό του ΚΙΕΦ και στην Ξάνθη ήταν πολύ υψηλότερο, με τη Ν.Δ. να ανεβαίνει τμηματικά.

Στη Ροδόπη και την Ξάνθη είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και σε κανέναν δεν πρέπει να διαφεύγει πως προηγείται το μειονοτικό κόμμα “ΚΙΕΦ”, το οποίο -επαναλαμβάνουμε- έχει δημιουργηθεί από την Τουρκία, η οποία ασκεί τον πλήρη έλεγχο.

Το προξενείο της Τουρκίας, έχει παίξει τον δικό του ρολο, ενώ τα στελέχη του πρωτοστατούν παντα, όπως είχε φανεί και στις σχετικά πρόσφατες επισκέψεις τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβουσογλου, αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκλογικός χάρτης. Δεξιά πάνω κυριαρχεί το “λευκό”, δηλάδη το Κινημα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, που ελέγχεται από την Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές: Μη διαχειρίσιμη η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Be the first to comment on "Στη Ροδόπη κυριαρχεί το κόμμα του Ερντογάν, “σώθηκε” η Ξάνθη: Μεγάλος πλέον ο κίνδυνος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*