Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές: Μη διαχειρίσιμη η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τις εκλογές. Φωτογραφία Hellas Journal




Πρόωρες εκλογές αποφάσισε να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

  • Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μετά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι εκλογές θα γίνουν στις 30 Ιουνίου.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν απόψε στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Κουμουνδούρου.

Η ήττα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταθλιπτική και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν την περίμενε. Οι επιλογές του μετά τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας ήταν πλέον μηδενικές και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την ήττα δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τον Οκτώβριο, που είχε προγραμματίσει να προκηρύξει τις εκλογές.

Είπε ο πρωθυπουργός:

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, με γνώμονα την εντιμότητά μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι:

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την έξοδο από την κρίση και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών».

Σημείωσε:

«Η τελική ετυμηγορία ανήκει σε σας. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια από τη μάχη να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε», σημείωσε.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας.

Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

Πρόωρες εκλογές για το τέλος Ιουνίου φέρεται να ανακοινώνει σε λίγο ο Αλέξης Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: