Παραίτηση Τζώρτζη από τη ΔΕΠΑ ζητά ο Σταθάκης για τους εργολαβικούς εργαζόμενους

File Photo: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ευθύνες για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ καταλογίζει στον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Δημήτρη Τζώρτζη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

  • Ο Δημήτρης Τζώρτζης είχε προσφύγει κατά της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ, κίνηση που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Ενέργειας το οποίο ζήτησε να ανακληθεί η σχετική νομική κίνηση.
  • Μάλιστα την Τετάρτη θυροκολλήθηκε αγωγή κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας στη ΔΕΠA και κατά των δύο σωματείων μελών της (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ) για την συμμετοχή τους στην απεργία. Η αγωγή προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να δέχεται τα πυρά και να προχωρεί στην “καρατόμηση” του διευθύνοντα συμβούλου.

Να σημειωθεί πως οι περίπου 140 εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον κ. Σταθάκη πως θα προσληφθούν. Την Τρίτη όμως ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του σωματείου τους πως λόγω εκλογών δεν μπορεί να προχωρήσει καμία πρόσληψη παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας πριν από περίπου δύο μήνες για την απορρόφησή τους από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.

HELLASJOURNAL

Εμπορικές συμφωνίες υπογράφει ο Κατρούγκαλος στη Σιγκαπούρη: Με ποιους συναντήθηκε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: