Με μηνύματα προς τη “νευρική” Άγκυρα η παράδοση του P3B Orion στην ΕΑΒ

The first P-3B Orion interim aircraft for the Hellenic Navy’s Maritime Patrol was welcomed on Friday with an event including the Navy, Lockheed Martin and the Hellenic Aerospace Industry (HAI) at Tanagra, Boeotia. Photo via Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Το υπό παράδοση P3B ORION, με αριθμό 744 δέσποζε κατά την τελετή που διεξήχθη στην ΕΑΒ. Πρόκειται για το αεροπλάνο ενδιάμεσης λυσης, που μετά την καθήλωση των P3, υποβλήθηκε σε δομικό έλεγχο, αντικατάσταση σημείων όπου κρίθηκε απαραίτητο και βέβαια σε πλήρη ανακατασκευή των κινητήρων του.

Ήδη έχει πετάξει για δοκιμαστηκες πτήσεις κατά τις οποίες υπήρξαν παρατηρήσεις από τους Αμερικανούς αξιολογητές.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ και εκφόρτωση των Kiowa στο Λιμάνι του Βόλου

  • Κατά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μεταξύ άλλων σημείωσε πως στην παρούσα χρονική περίοδο βιώνουμε ένα ασταθές περιβάλλον. Οι ΕΔ της χώρας είναι εδώ είναι δυνατές είναι ισχυρές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παναγιώτης Ρήγας έστειλε κι αυτός το δικό του μήνυμα στη νευρική γείτονα χώρα τονίζοντας, θέλουμε την ειρήνη, είμαστε ομως αποφασισμένοι. Είναι μήνυμα προς τη γείτονα χώρα να μην επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να μην προκαλεί.

  • Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Παϊατ επανέλαβε για ακόμη μια φορά το ποσό σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ είναι η Ελλάδα.

Η Στρατιωτική ηγεσία ανέδειξε τη σημασια που έχει αυτό το αεροσκάφος και το πρόγραμμα αναβάθμισης των P3.

To P3B ORION Ήδη έχει πετάξει για δοκιμαστηκες πτήσεις κατά τις οποίες υπήρξαν παρατηρήσεις από τους Αμερικανούς αξιολογητές. Φωτογραφία via Hellas Journal

Με λακωνικό τρόπο ο Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είπε μεταξύ άλλων πως οι αυξανόμενες προκλήσεις στο Αιγαίο χρειάζονται τα ανάλογα μέσα για να αντιμετωπιστούν.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης σημείωσε ότι με την απόκτηση και πάλι του Ρ3, αναβαθμίζεται το ΠΝ όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου.

Αποκλειστικές εικόνες από την άφιξη και εκφόρτωση των Kiowa στο Λιμάνι του Βόλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: