Μάγκες, η Βενεζουέλα πέφτει …μακριά: Αλέξης και Κυριάκος ας ασχοληθούν με την Ελλάδα!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Α), με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι (Δ), στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Στην οδό Πειραιώς, στο Μοσχάτο εκεί που έχει στήσει τα νέα…βιοκλιματικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος, κάτι περίεργο πρέπει να πίνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς.  Ο συμπαθέστατος καφετζής που έχει επιβιώσει με πολλούς προέδρους είναι μια χαρά άνθρωπος. Υπεράνω πάσης υποψίας. Επομένως κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.

Πείτε μου λοιπόν εσείς για να καταλάβω: Πως γίνεται την ώρα που γκρεμίζεται το σπίτι ολόκληρης της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, οι δικοί μας να ασχολούνται μόνο με τη Βενεζουέλα και να τουιτάρουν ολημερίς και οληνυχτίς «Πέφτει-δεν πέφτει ο Μαδούρο»;

  • Ακόμη και η σύζυγος του εν αναμονή πρωθυπουργού που προτιμάει να μεταφέρει τις σκέψεις της στα αγγλικά , μήπως και συγκινηθεί καμία πρεσβεία, μόνο μ΄αυτό παθιάζεται στο τουίτερ. Πιο πολλά γράφει για τη Βενεζουέλα, παρά για την Ελλάδα…

Όπως ίσως έχετε καταλάβει και από παλιότερα άρθρα μου το σήριαλ «Σώστε τη Βενεζουέλα» δεν με συγκινεί καθόλου πολιτικά. Από ανθρωπιστικής απόψεως ασφαλώς και με τρομάζει, γιατί η κατάσταση οδηγείται νομοτελειακά σε ένα λουτρό αίματος, με ευθύνη όχι μόνο του Μαδούρο, αλλά και όσων έχουν επιβάλει «μεταβατικό» πρόεδρο, έναν τυπάκο φυτευτό, κατευθείαν από το Λάγκλει, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει καν εκλογές.

Από κει και πέρα άλλη πολιτική σημειολογία στην υπόθεση δεν μπορώ να δω. Τουλάχιστον που να αφορά άμεσα την σημερινή ελληνική πραγματικότητα και ασφαλώς την ελληνική συντηρητική παράταξη υπό το φως άλλων κοσμογονικών εξελίξεων που έρχονται στην Ευρώπη.

  • Δεν λέω, απεχθής δικτάτορας ο Μαδούρο που στο όνομα της επανάστασης έκανε την χώρα απέραντο πτωχοκομείο με τους ανθρώπους να παίζουν ξύλο για ένα κομμάτι κρέας. Προκλητικός και μέχρις εσχάτων  που βλέπει τον λαό του να πεινάει και ο ίδιος χλαπακιάζει αλατισμένες σπαλομπριζόλες δια χειρός του Τούρκου σεφ-φιδέμπορα στη Κωσταντινούπολη. Από κει και πέρα όμως ο πρώτος ή ο τελευταίος σύγχρονος σατράπης είναι; Τουλάχιστον αυτός θυμάται που και που να κάνει εκλογές για να περνάει η ώρα.

Τα θεοκρατικά αραβικά βασίλεια(που επίσης παράγουν πετρέλαιο…αλλά πακετάρουν τους ανεπιθύμητους τεμαχισμένους σε βαλίτσες, σε στυλ Ορέστη)γιατί δεν συγκινούν τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και τους κατ’ επέκτασιν εγχώριους ευαισθητούληδες της νεοφιλελεύθερης ιμιτασιόν Δεξιάς;

Για να τελειώνουμε λοιπόν: Η Βενεζουέλα πέφτει πολύ μακριά, ο καυγάς δεν γίνεται για την δημοκρατία, αλλά για τον ορυκτό της πλούτο. Και η αποκαθήλωση του Μαδούρο δεν έχει συμβολισμό ανάλογο με την…πτώση του Τσαουσέσκου, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν.

Θα συνιστούσα λοιπόν εκεί στην Πειραιώς να βάλουν ένα φρένο στην… Μαδουροπληξία και στους πανηγυρισμούς μέσω τουίτερ όταν φθάσει η ώρα να γκρεμιστεί ο «λαομίσητος». Ας ασχοληθούν καλύτερα οι περί τον πρόεδρο φωστήρες με τα του οίκου τους. Και έχουν πολλά θέματα στην εσωτερική ατζέντα.

Τι εννοώ; Πρώτο και καλύτερο τις εξελίξεις στην Ευρώπη ενόψει και της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει ο Κυριάκος, αλλά ο…φιλέλληνας στον οποίο πόνταρε τα ρέστα του για την διαδοχή του Γιούγκερ, μάλλον δεν θα έχει καλή τύχη με τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων στο ευρω-κοινοβούλιο. Είναι που είναι αδύναμη η υποψηφιότητα του Βέμπερ(σ.σ. πρόκειται για έναν απολύτως ατάλαντο πολιτικό κλόουν), οι νέες συνθήκες τον καθιστούν  αουτσάιντερ για την διεκδίκηση της θέσης Προέδρου της Κομισιόν, εκτός κι αν αποφασίσει να τον σώσει η μαμά-Μέρκελ. Που αφενός είναι αμφίβολο ότι θα δώσει μάχη για ένα κουτσό άλογο, αφετέρου τα κουκιά δεν βγαίνουν καθώς το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, απ΄όλη την Ευρώπη, μόνο στη Γερμανία είναι πλέον πρώτη δύναμη!

  • Αν λοιπόν ο Βέμπερ πάει στα αζήτητα(που θα φανεί γρήγορα από τη νέα κατανομή δυνάμεων στην ευρωβουλή) θα είναι το πρώτο μεγάλο πρόβλημα για τον Κυριάκο. Γιατί διαφήμισε τόσο πολύ την φιλία του με τον Βαυαρό που πιστέψαμε ότι αυτός είναι ο «κρυφός άσος» του αρχηγού της ΝΔ για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ένα δεύτερο πρόβλημα της πρωί της 27ης Μαίου θα είναι το ακριβές… «σκορ» στο ταμπλό των ευρω-εκλογών. Ο Κυριάκος-κακώς κατά την γνώμη μου-έχει αποδώσει «δημοψηφισματικό χαρακτήρα» σε αυτή την αναμέτρηση: «Η εμείς ή αυτοί».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν δεν γράψει το κοντέρ δέκα μονάδες διαφορά με τον Σύριζα και αν η Νέα Δημοκρατία δεν ανεβάσει εντυπωσιακά την οροφή από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μεταφράζεται: «Ουτε αυτοί, ούτε εσείς…». Τις έχει τις δέκα μονάδες στο τσεπάκι και το 35% αέρα-πατέρα η ΝΔ;

Για να δούμε. Θα συμβούλευα πάντως τον αρχηγό να προσπαθήσει λίγο παραπάνω στην εγχώρια σκηνή πριν κληθεί να λύσει το πολίτικό πρόβλημα της Βενεζουέλας…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Θα σοβαρευτούν επιτέλους οι Έλληνες πολιτικοί: Μετά τον Πολάκη και τον Καιρίδη, ο Χειμωνάς!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: