Καλή κλήρωση για Τσιτσιπά, πιο δύσκολα η Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πολύ καλή για τον Στέφανο Τσιτσιπά και πιο δύσκολη για την Μαρία Σάκκαρη ήταν η κλήρωση στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός. Αν όλα πάνε καλά και ο 20χρονος πρωταθλητής συνεχίσει τις εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, τότε ενδέχεται να βρεθεί ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης, βάσει των διασταυρώσεων που θα έχει.

Ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτερερ (Νο 110 στην παγκόσμια κατάταξη) και αν προκριθεί στο β΄ γύρο θα παίξει με το νικητή του ζεύγους Ούγκο Ντελιέν-Πράινες Γκανεσβάραν. Ακολούθως, εφόσον συνεχίσει, πιθανός αντίπαλός του θα είναι ο Αμερικανός Φράνσις Τιαφό, ενώ -πάντα σε θεωρητικό επίπεδο- ακολουθεί ένας από τους Μαρίν Τσίλιτς και Στάνισλας Βαβρίνκα. Στα προημιτελικά λογικά θα περιμένει ο Ρότζερ Φέντερερ και στους ημιτελικούς ο 11 φορές πρωταθλητής στο Παρίσι, Ράφαελ Ναδάλ.

Η Σάκκαρη, από την πλευρά της, τοποθετήθηκε στο πάνω μέρος του ταμπλό και θα είναι πιθανή αντίπαλος της Ναόμι Οσάκα (Νο 1 στον κόσμο) μόλις στον τρίτο γύρο του τουρνουά. Η Ελληνίδα αθλήτρια κάνει εκκίνηση με αντίπαλο την Γεωργιανή Άννα Τατισβίλι, που δεν έχει βρεθεί ποτέ στην καριέρα της στον 2ο γύρο του γαλλικού Όπεν.

Αν προκριθεί, στο 2ο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε την Κατερίνα Σινιάκοβα (Νο 43 στον κόσμο) είτε κάποια τενίστρια που θα προέρχεται από τα προκριματικά. Στον 3ο γύρο, όπως προαναφέρθηκε, πιθανότατα θα περιμένει η Οσάκα, που από τη δική της πλευρά θα πρέπει να έχει ξεπεράσει τα εμπόδια των Άννα-Καρολίνα Σμιέντλοβα και Βικτόρια Αζαρένκα ή Γέλενα Οσταπένκο για να βρεθεί εκεί.

AΠΕ-ΜΠΕ, Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: