FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η λήξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές, η επικείμενη λειτουργία της περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την Κύπρο, η παραίτηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και τα προβλήματα των προσφυγικών συνοικισμών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η αποχή θα κρίνει πολλά» γράφει ότι η πιο μακρά αλλά και διχαστική προεκλογική εκστρατεία, στη 15χρονη ιστορία των ευρωεκλογών στην Κύπρο, έληξε επίσημα τα μεσάνυχτα, καθώς και ότι με το άνοιγμα των καλπών θα διαφανεί κατά πόσο η συμμετοχή σε αυτές θα είναι η προσδοκούμενη ή θα πάμε σε ένα ακόμα ρεκόρ αποχής. Αλλού γράφει ότι ο ΟΑΥ άνοιξε χθες «παράθυρο» για δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους των προσωπικών γιατρών και των παιδιάτρων πέραν των 2500 ασθενών που είχε οριστεί αρχικά. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε τελικά χθες την παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Βρετανία, αλλά και την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος η Τερέζα Μέι.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Σήμα για τα κινητά σε ολόκληρη την Κύπρο» γράφει ότι χωρίς πράσινη γραμμή θα μπορεί να λειτουργεί η περιαγωγή κινητής τηλεφωνίας στις δυο πλευρές του νησιού από τα τέλη Ιουνίου και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν υπερπηδηθεί τα εμπόδια που υπήρχαν και ότι είναι ζήτημα εβδομάδων να είναι έτοιμες οι τέσσερις εταιρείες Cyta, MTN, Telsim και Turkcell για να προσφέρουν στους συνδρομητές τους τη διασύνδεση. Αλλού γράφει για την παραίτηση της Τερέζα Μέι χθες και αναφέρει ότι φεύγει από την Downing Street στις 7 Ιουνίου. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι επανήλθε χθες η Παιδιατρική Εταιρεία κατά του ΓεΣΥ, εγείροντας τα ίδια θέματα που είχαν απαντηθεί από τον ΟΑΥ τελευταία φορά στις 6 Μαΐου.

«Ο Φιλελεύθερος» ασχολείται με την προεκλογική των κομμάτων στο κύριο του θέμα, ενώ στο δεύτερο θέμα με τίτλο «Ρεκόρ εκλογέων και υποψηφίων» δίνει στατιστικά στοιχεία και γράφει ότι οι αυριανές εκλογές είναι η εκλογική αναμέτρηση ρεκόρ και ότι 13 εκλογικοί συνδυασμοί κατέρχονται στη μάχη με 72 υποψήφιους να διεκδικούν τις έξι θέσεις της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλού γράφει ότι διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου για εκπροσώπησή του σε ποινική υπόθεση από βαρυποινίτη Ανδρέα Ονουφρίου επιδίωξε ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης για τον πενταπλό φόνο, ο οποίος διαπράχθηκε το 2012 στην Αγία Νάπα. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι τρία νέα δικαστήρια συστήνονται το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις αποφάσεις Κυβέρνησης και Ανωτάτου Δικαστηρίου, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Εφετείο.

Η «Χαραυγή» δημοσιεύει προεκλογικό θέμα ως κύριο, ενώ στο δεύτερο θέμα αναφέρει ότι ατέρμονα είναι τα βάσανα στα οποία υποβάλλονται στην καθημερινή τους ζωή οι κάτοικοι των προσφυγικών συνοικισμών. Αλλού γράφει ότι αυξήσεις ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων, αφού η βενζίνη 95 οκτανίων αυξήθηκε κατά 16,9 σεντ σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών ενώ το πετρέλαιο κίνησης αυξήθηκε κατά 10,3 σεντ. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι σε οδοιπορικό της την περασμένη εβδομάδα στους δρόμους Καϊμακλίου και Παλλουριώτισσας διαπίστωσε ότι οι κάτοικοι των δυο αυτών ακριτικών περιοχών ζουν σε υποβαθμισμένες συνθήκες, καθώς απειλείται ακόμη και η δημόσια υγεία.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Το Brexit έγινε το Βατερλό της Μέι» γράφει ότι δακρυσμένη η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί αφότου απέτυχε να ανταποκριθεί στον στόχο του Brexit, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη ενός αγώνα για τον νέο Πρωθυπουργό, ο οποίος δυνατόν να προσπαθήσει να πετύχει ένα πιο «καθαρό» διαζύγιο με την ΕΕ. Αλλού γράφει ότι η Youth for Climate Cyprus ένωσε δυνάμεις με το παγκόσμιο κίνημα μαθητών την Παρασκευή το βράδυ στη Λευκωσία διαδηλώνοντας ενάντια στην κλιματική αλλαγή και ότι πάνω από ένα εκατομμύριο νέων συμμετείχαν σε εκδηλώσεις σε τουλάχιστον 110 χώρες. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι ο Ρώσος Πρέσβης κατσάδιασε τον Κουντρέτ Οζερσάι μετά που ο τελευταίος ανήρτησε στη σελίδα του «αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών» ανακοίνωση για συνάντησή τους.

ΚΥΠΕ
25/05/2019 09:38

Η ιταλική αστυνομία σβήνει έργο τέχνης δρόμου που διακωμωδεί τον Ματέο Σαλβίνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: