Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις Ευρωεκλογές 2019., στη Λεμεσό. Στ.Κονιώτης/ΚΥΠΕ

Ενωμένοι όλοι από αύριο, δήλωσε ο Αναστασιάδης: Ποιοί προηγούνται στις ευρωεκλογές

Nα μας απασχολήσει η αποχή, ευαρέσκεια για την αυξημένη συμμετοχή Τ/κ και έκκληση για συνεργασία τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τις Ευρωεκλογές.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠτΔ εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί οι σημερινές εκλογές διεξήχθησαν σε ένα κλίμα απόλυτου πολιτικού πολιτισμού, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους εργάστηκαν και έφεραν με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους.

Ο Πρόεδρος συγχαίρει όσους εκ των υποψηφίων θα λάβουν την εντολή του λαού και εκφράζει βεβαιότητα ότι ενωμένοι θα εργαστούν για το καλώς νοούμενο συμφέρον των Κυπρίων πολιτών.

“Την ίδια στιγμή εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όσους των πολιτών άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, δεν παύει όμως να είναι ανησυχητικό ότι μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας επέλεξαν την αποχή. Ένα φαινόμενο που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά σε κυπριακό και ευρωπαϊκό επίπεδο”, αναφέρει.

Στην γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος τονίζει ότι θα ήταν παράλειψη του να μην εκφράσει την ευαρέσκεια του και για την αυξημένη συμμετοχή των συμπατριωτών μας Τουρκοκυπρίων.

Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Από αύριο αυτό που προέχει είναι η συνεργασία όλων, ώστε με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές δέχεται η πατρίδα μας, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, αλλά και από κοινού να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν το κράτος μας αντάξιο των προσδοκιών του λαού μας”, καταλήγει ο Πρόεδρος.

Ανεπίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 100%

ΔΗΣΥ 29%
ΑΚΕΛ 28%
ΔΗΚΟ 14%
ΕΔΕΚ 11%
ΕΛΑΜ 8%
ΣΠ/ΟΙΚ 4%
ΔΗΠΑ 3%

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις πρώτοι κάθε κόμματος, σε σταθμούς προτίμησης, στο 51%, είναι:

ΔΗΣΥ: Λουκάς Φουρλάς, Λευτέρης Χριστοφόρου, Νίκος Τορναρίτης
ΑΚΕΛ: Γιώργος Γεωργίου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Νεοκλής Συλικιώτης
ΔΗΚΟ: Κώστας Μαυρίδης, Ελένη Θεοχάρους, Κατερίνα Χριστοφίδου
ΕΔΕΚ: Δημήτρης Παπαδάκης, Χρίστος Ιακώβου, Νατάσα Ιωάννου

Πρώτος ο ΔΗΣΥ στην Κύπρο: Αυξήθηκε το ποσοστό του ΔΗΚΟ, “φράγμα” στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ

Be the first to comment on "Ενωμένοι όλοι από αύριο, δήλωσε ο Αναστασιάδης: Ποιοί προηγούνται στις ευρωεκλογές"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*