Δεν είναι σωστό να γίνει τελικός χωρίς θεατές, είπε από το γήπεδο της Τούμπας ο Καμμένος

Επίσκεψη του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στο γήπεδο της Τούμπας. Photo via Twitter, @anexartitoi
Επίσκεψη ενημέρωσης και συζητήσεων με επιτελείς του ΠΑΟΚ, έκανε σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Τούμπας, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος του Αριστείδη Φωκά και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αλλά και πολλά ακόμα στελέχη του κόμματός του.


Τον κ. Καμμένο υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Δημοκράτη Παπαδόπουλο, ενώ μετά το τέλος της ενημερωτικής αυτής επίσκεψης ο κ. Καμμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

¨Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την διοίκηση του ΠΑΟΚ και του Ερασιτέχνη. Ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που αφορούν το γήπεδο της Τούμπας και χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτό που σχεδιάσαμε εδώ κι ενάμιση χρόνο άρχισε να υλοποιείται. Οπως ξέρετε με την παραχώρηση του χώρου από το Υπουργείο και το Ταμείο Εθνικής Αμυνας με την ψήφιση της τροπολογίας λύθηκε ένα θέμα που οδηγεί στην δημιουργία του νέου γηπέδου. Επίσης θέλω να πω ότι ήταν σημαντικό πως με την τότε απόφαση να παραχωρήσουμε και τα δικαιώματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, γιατί δεν είναι μόνο η κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και για κάτι που αφορά όλη την Τούμπα. Ενας χώρος που θα δημιουργηθεί και θα μπορεί να φιλοξενήσει και τον επαγγελματικό σύλλογο και τον Ερασιτέχνη και παράλληλα να δώσει την δυνατότητα φιλοξενίας ενός πνεύμονα σε όλη την Τούμπα που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Πιστεύω πως αυτή την στιγμή και το είπαμε με την διοίκηση του ΠΑΟΚ, πως θα συνδράμουμε σε αυτή την κατεύθυνση, είναι πως όταν τελειώσει η έγκριση του ευρύτερου χώρου δηλαδή πέραν του γηπέδου που θα κατασκευαστεί, να φέρουμε μια τροπολογία στην Βουλή που θα περιλαμβάνει και όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνονται στην διαμόρφωση της περιοχής. Κι αυτό θα πρέπει να έρθει προς ψήφιση τον Σεπτέμβριο, πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή, για να υπάρχει έγκριση από όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον.

Το δεύτερο θέματα που συζητήσαμε είναι για την ενδιάμεση περίοδο μέχρι να αρχίσουν τα έργα. Η πεποίθηση μας είναι πως τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και αυτό σημαίνει πως πρέπει να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα σε σχέση με το Καυτανζόγλειο από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει την δαπάνη των έργων αναδιαμόρφωσης του, που είναι περίπου 1,5 εκ. ευρώ, ώστε το Καυτανζόγλειο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το επόμενο πρωτάθλημα και να μην χαθεί χρόνος, ώστε να ξεκινήσει στο νέο πρωτάθλημα από το στάδιο αυτό ο ΠΑΟΚ, και να μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στο νέο γήπεδο.

  • Συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες. Συγχαρητήρια επίσης και στον Ερασιτέχνη που είναι από τους λίγους συλλόγους που δεν έχουν καμιά οφειλή. Κι αυτό συμβαίνει με την σκληρή δουλειά που γίνεται και με τα φυτώρια του αναδεικνύουν και προάγουν τον αθλητισμό”.

Στην ερώτηση σχετικά με το πιθανό ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου της 11ης Μαϊου σε γήπεδο χωρίς την παρουσία φιλάθλων ο κ. Καμμένος είπε: “Το να γίνει ένας τελικός χωρίς φιλάθλους δεν θα το ήθελε κανένας. Ενας τελικός που είναι και μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, χωρίς θεατές, ακόμα και στην τηλεόραση αν το βλέπεις, κατάθλιψη σε πιάνει. Θα πρέπει να γίνουν όλες οι προσπάθειες και από τις ομάδες και από την Πολιτεία, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον αυτός ο τελικός να φιλοξενήσει, με όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν, τους φιλάθλους που κι αυτοί πρέπει να αντιληφθούν την σημασία του να γίνει ένας τελικός με την παρουσία τους. Αλλά με ειρηνικές συνθήκες, για να γίνει μια γιορτή για το ποδόσφαιρο που θα αλλάξει τις συνθήκες στο ποδόσφαιρο. Γιατί δεν είναι σωστό να βλέπουμε κι εμείς αλλά και για την εικόνα της χώρας να γίνεται ένας τελικός χωρίς θεατές”.

03/05/2019 13:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Στα Ιωάννινα κρίνονται η παραμονή,το μπαράζ και το αήττητο στη Super League: Το πρόγραμμα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal