Από τη μία προκλήσεις, από την άλλη ευχολόγια για τα ΜΟΕ από τον Ακάρ: Μακάρι να πετύχουν

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Πηγή φωτογραφιας; Τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Δείπνο ιφτάρ προς εκπροσώπους του τύπου παρέθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών που γίνονται στην Αθήνα σχετικά με το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, μετέδωσε το κανάλι OPEN.

  • Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε καταρχάς ότι η τουρκική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Αθήνα έχοντας ως σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών και την εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
  • «Έτυχαν μίας ένθερμης υποδοχής, τους υποδέχθηκαν πολύ καλά. Οι συνομιλίες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή. Κι αν χρειαστεί, θα τις παρατείνουμε. Μέχρι σήμερα ό,τι προβλήματα υπάρχουν ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο ας μπουν όλα στο τραπέζι είπαμε. Και ο καθένας να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του και να στηρίξει τις θέσεις του. Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας. Δεν απειλούμε κανέναν, δεν επιτιθέμεθα σε κανέναν. Το μόνο που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο αυτού του ιερού έθνους».
  • Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ευχήθηκε να έχουν επιτυχία αυτές οι συνομιλίες, που γίνονται για πρώτη φορά και να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές, υπενθυμίζοντας παράλληλα και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας. «Αυτό που κάνει η αντιπροσωπεία γίνεται για πρώτη φορά, μακάρι να επιτύχει, μακάρι να πρυτανεύσει η αντικειμενικότητα και η κοινή λογική και το αποτέλεσμα να είναι καλό και για τις δύο πλευρές», επισήμανε.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι κανείς να μην προσπαθήσει να δοκιμάσει την ισχύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και διέψευσε για άλλη μια φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν πλήγμα με την απόπειρα πραξικοπήματος. «Δεν είναι καθόλου αληθές αυτό. Γιατί εδώ είναι οι επιχειρήσεις μας.

Περίπου 40 ημέρες μετά τα γεγονότα, πραγματοποιήσαμε την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», έπειτα την επιχείρηση «Κλάδο Ελαίας» και ακολούθως υλοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας σε ασκήσεις».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις επιτυχίες των δικών της ναυτικών ασκήσεων «Γαλάζια Πατρίδα» και «Θαλασσόλυκος», τονίζοντας χαρακτηριστικά «κανένας να μην τολμήσει να δοκιμάσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ούτε να αμφισβητήσει την αποτρεπτικότητά τους».

ΠΗΓΗ: Έθνος

Τελεσίγραφο του Τραμπ στον Ερντογάν: Ακύρωσε τη συμφωνία για τους S-400 τώρα, πάρε Patriot

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: