Το λαμπρό γεγονός της Αφής του Αγίου Φωτός έζησαν οι βουλευτές Μπούρας και Χαρακόπουλος




«Για μια ακόμα φορά βρέθηκα στους Αγίους Τόπους και έζησα από κοντά αυτό το λαμπρό γεγονός της Αφής του Αγίου και ανεσπέρου φωτός, το οποίο όπως κάθε χρόνο από την Αθήνα θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να φωτίσει και να δυναμώσει κάθε Έλληνα χριστιανό» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγη ώρα πριν από την άφιξη της ελληνικής αποστολής με το ‘Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, στην οποία συμμετείχε, ο κ. Μπούρας εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση «στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και στο ορθόδοξο Πατριαρχείο σε αυτή τη δύσκολη και ταραγμένη γωνιά της πύλης για την Ανατολή» και ευχήθηκε μέσα από την καρδιά ο Θεός να τους ενδυναμώνει για το τεράστιο έργο που επιτελούν.

Καταληκτικά, ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες Καλό Πάσχα.

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία είναι και προκεχωρημένα φυλάκια Ελληνισμού και Ρωμιοσύνης

«Είτε πιστεύει κανείς είτε όχι, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να αντικρύζεις την ελληνική σημαία να κυματίζει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιώματων τη Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγη ώρα πριν από την άφιξη της ελληνικής αποστολής με το ‘Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, στην οποία συμμετείχε, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως «είναι ιδιαίτερη ευλογία για το γένος μας η παρουσία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Αγίους Τόπους».

Επισήμανε επίσης πως τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία είναι και προκεχωρημένα φυλάκια Ελληνισμού και Ρωμιοσύνης, και ως τέτοια οφείλει να τα στηρίζει πάντα η ελληνική πολιτεία.

Τέλος, ευχήθηκε το ανέσπερο φως της Ανάστασης να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης σε όλον τον κόσμο και σημείωσε: «Το ‘Αγιο Φως να φωτίζει τα βήματα όλων μας, αλλά και ως καθαρτήριο πυρ να κατακαίει κάθε συκοφαντία και διαβολή».

Δημήτρης Μάνωλης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκλονιστική εμπειρία η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο Πανάγιο Τάφο, λέει ο Μπόλαρης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: