Η κ. Λαγκάρντ μίλησε με τον Ευκλείδη για την ταινία του Γαβρά: Η Ελλάδα οριστικά εκτός ΔΝΤ




Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σήμερα στο κανάλι OPEN TV και στην ιστοσελίδα μας Hellas Journal ότι συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδος, αλλά και για πιο «ελαφρά» ζητήματα όπως το ελληνικό σινεμά.

Η αποκάλυψη έγινε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Η κ. Λαγκάρντ ρωτήθηκε από τον Μιχάλη Ιγνατίου, για τη συνάντηση της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και στην καλή ατμόσφαιρα που επικράτησε, και απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Έχουμε πολύ καλή και οικεία σχέση εγώ και ο Ευκλείδης», τόνισε η γενική διευθύντρια.

Σημείωσε ότι η συζήτηση εστιάσθηκε στα τρέχουσα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως στα δημοσιονομικά. «Τον ρώτησα για το πως πάει η ελληνική οικονομία πως πάνε οι δημοσιονομικές πολιτικές και τα πρωτογενή πλεονάσματα», ανέφερε.

Κλείνοντας είπε ότι στη συζήτηση της με τον κ. Τσακαλώτο εστίασαν και σε ζητήματα σχετικά με την ελληνική βιομηχανία σινεμά. Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ έχει ενημερωθεί για τη ταινία που γυρίζει ο Κώστας Γαβράς για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου 2015, η οποία θα βασιστεί πάνω στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συναντηθεί με τη σύζυγο του κ. Γαβρά, με την οποία μίλησαν για το ρόλο της κ. Λαγκάρντ. Επίσης ο γενική διευθύντρια είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τον Ελληνογάλλο σκηνοθέτη.

Παρακάτω το βίντεο της συνέντευξης της κ. Λαγκάρντ: Η ερώτηση του OPEN TV και η απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ για την Ελλάδα στο λεπτό: 22:32

Στα γρήγορα και ενώπιον …θεατών η συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: