Στα γρήγορα και ενώπιον …θεατών η συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο




Την πρόθεση της Ελλάδας να πληρώσει μέρος των δανείων της στο ΔΝΤ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος στην γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση έγινε στο λόμπι του δευτέρου κτιρίου του ΔΝΤ, ενώπιον δεκάδων συνέδρων, που είδαν την κ. Λαγκάρντ να αφήνει κατά μέρος τις επισημότητες. ‘Ηταν μία γρήγορη συνομιλία, που αφορούσε ένα θέμα ουσίας για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα προτίθεται να αποπληρώσει τα δάνειά της που έχουν υψηλό επιτόκιο (περίπου στο 5%). Πριν γίνει αυτό πρέπει να συναινέσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές και τα Κοινοβούλια των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ άκουσε με ικανοποίηση την ανακοίνωση που έκανε ο κ. Τσακαλώτος, καθώς είναι μία κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση, που διαβεβαιώνει τις αγορές και τους δανειστές ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν με σύνεση την πολιτική ανόρθωσης της οικονομίας.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Ταμείο Μιχάλη Ψαλιδόπουλο. Φωτογραφία ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΦΙΚΗΣ

Ο κύβος ερρίφθη: Υπερ της αποπληρωμής μέρους των ελληνικών δανείων το ΔΝΤ, είπε ο Τόμσεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: