Συνεχίζονται οι έρευνες για την 6χρονη: Πήγαινε τους μαθητές του για περίπατο στο σημείο




Στη λίμνη του Ξυλιάτου παρά το Μεταλλείο Μεμί, επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης κόρης της Μαίρης Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού.

  • Στις έρευνες, οι οποίες άρχισαν γύρω στις 12 το μεσημέρι, συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ με τη χρήση ναυαγοσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας. Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας είπε ότι οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα.

Αν και σήμερα δεν εντοπιστεί οτιδήποτε, οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο με κάποιο άλλο τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αυριανές έρευνες θα χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο.

  • Ο κ. Τράγκολας είπε επίσης ότι οι έρευνες στο φρεάτιο του Μεταλλείου του Μιτσερού, οι οποίες είχαν σταματήσει για λόγους ασφάλειας, θα επαναρχίσουν αύριο το πρωί. Εξήγησε ότι το πρόβλημα ασφάλειας που υπήρχε επιλύθηκε μετά τις 10 το πρωί με τη χρήση συρματόσχοινων, τα οποία υποστηρίζουν τα δύο αναβατόρια.

Μαρτυρία: Μιλούσε υποτιμητικά για τις γυναίκες
Απλανές συνεχώς ήταν το βλέμμα του 35χρονου υπόπτου για τους φόνους δύο γυναικών σύμφωνα με πρόσωπο που τον γνώρισε εκτός του εργασιακού του περιβάλλοντος.

  • Μιλώντας στην εκπομπή «Ατζέντα» στον ACTIVE, ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν μπορούσες να διακρίνεις νεύρα ή θυμό πάνω στον 35χρονο. «Το μόνο που μπορούσες να διακρίνεις ήταν ότι το βλέμμα του ήταν διαρκώς απλανές, δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια και κοιτούσε είτε στο κινητό είτε κάτω», εξήγησε.

Σημείωσε ότι «ήταν αντιδραστικός πίσω από την οθόνη», ενώ κορόιδευε συνεχώς από το προσωπικό του προφίλ στο φέισμπουκ.

  • Ο μάρτυρας, που παρέμεινε ανώνυμος, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι πρόκειται για εγκληματία. «Μάλιστα όταν γίνονταν κάποια εγκλήματα στην Κύπρο, αντιδρούσε».

Στα μαθήματά του (φωτογραφικής) δεν ήταν μεταδοτικός, άφηνε πράγματα πίσω, αν και «ήταν άριστος γνώστης της φωτογραφικής τέχνης». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, πήγε τους μαθητές τόσο στο Μιτσερό όσο και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για φωτογραφίσεις, ενώ περπάτησαν στο σημείο που έχουν βρεθεί στις κοπέλες.

  • Μάλιστα, εξέφρασε την απορία «γιατί οι κυπριακές αρχές δεν έκλεισαν εκείνο το σημείο» στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο 35χρονος συνέχιζε τη ζωή του και μετά τους φόνους των δύο γυναικών, αν και η συμπεριφορά του παρέμενε περίεργη.

«Κατηγορούσε διαρκώς τις γυναίκες, τις αποκαλούσε πόρνες», τόνισε. «Σαν να ζήλευε», είπε. «Είχε μεγάλη πειθώ», εξήγησε. «Το μαύρο το έκανε άσπρο και το αντίθετο», εξήγησε χαρακτηρίζοντας το ποιόν του 35χρονου υπόπτου.

Όπως είπε, τους είχε διδάξει πώς να προσεγγίζουν γυναίκες για φωτογραφίσεις, ενώ οι μαθητές του είναι σε κατάσταση σοκ. Η Αστυνομία τους έχει καλέσει για κατάθεση. «Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε κάτι περαιτέρω», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Ξεκινούν έργα στήριξης στο φρεάτιο της φρίκης: Σε εξέλιξη η νεκροτομή στο δεύτερο πτώμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: