Στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης για ΑμΕΑ




Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ανακοίνωσε σήμερα ότι το Λονδίνο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης για άτοα με αναπηρία, το 2019 τον Σεπτέμβριο.

  • Η κίνηση ακολουθεί την απόφαση της IPC να πάρει από τη Μαλαισία τη διοργάνωση, μετά την αποτυχία της χώρας να παράσχει τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι οι ισραηλινοί αθλητές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν, χωρίς διακρίσεις και με ασφάλεια στα πρωταθλήματα.
  • «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το Λονδίνο ως την πόλη υποδοχής του παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης για άτομα με αναπηρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της IPC Αντριου Παρσονς.

«Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω το δήμαρχο του Λονδίνου, τον αθλητισμό της Αγγλίας και την βρετανική κολύμβηση για την εξαιρετική προσπάθειά τους να προωθήσουν και να υποστηρίξουν αυτό το Πρωτάθλημα, ένα βασικό προκριματικό του Τόκιο 2020, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Η διοργάνωση του Λονδίνου, η οποία αποτελεί επίσης βασικό προκριματικό για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που διοργανώνεται στη Βρετανία μετά τους Αγώνες του 2015 στη Γλασκόβη.

  • Το πρωτάθλημα είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου στη Μαλαισία, αλλά ο Πάρσονς παραδέχτηκε ότι μια νέα διαδικασία υποβολής προσφορών σήμαινε ότι οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την διοργάνωση στις 9-15 Σεπτεμβρίου.

«Εκτιμούμε ότι οι ημερομηνίες δεν είναι ίδιες με αυτές που είχαμε αρχικά προγραμματιστεί στη Μαλαισία και αυτές οι νέες ημερομηνίες θα έχουν αντίκτυπο στα προγράμματα επιδόσεων των κολυμβητών με αναπηρία», πρόσθεσε ο Πάρσονς.

«Ωστόσο, μετά την ακύρωση της Μαλαισίας και την έναρξη μιας νέας διαδικασίας υποβολής προτάσεων, απλώς δεν ήταν εφικτή η διοργάνωση ενός νέου τουρνουά για τα τέλη Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου».

15/04/2019 09:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Μαγικός Giannis στο ξεκίνημα των Play off: Έφτασε σε double double, χάρισε τη νίκη στους Μπακς (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: