Ανασκευάζει ο δήμαρχος: Ενώπιον δικαστή οι επτά συλληφθέντες για το θάνατο εικονολήπτη




Στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, την ημέρα του Πάσχα.

Την Κυριακή, οι συλληφθέντες, έξι άτομα του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τον θάνατο του εικονολήπτη.

Σε βάρος του καπετάνιου του «μπουλουκιού» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων, ενώ στους άλλους πέντε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στον δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οι κατηγορίες αυτές διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

“Τα μαζεύει” ο δήμαρχος

Στο μεταξύ, να αναδιπλώσει τη δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις επιχείρησε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Νίκας, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του εικονολήπτη επισήμανε πως πρόκειται για έθιμο που δεν θα απαγορευτεί και πρόσθεσε ότι ο «σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

  • Μιλώντας στο ραδιόφωνο έκανε λόγο για παρεξήγηση των δηλώσεών του. «Τον Κώστα τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, γνωρίζω και την οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο έχω συγκλονιστεί. Δεν βλέπω με αδιαφορία αυτό το γεγονός. Έχω συγκλονιστεί», είπε στον «Θέμα 104,6» ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε σχετικά με τη δήλωσή του μετά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στον DNA των κατοίκων.

Όπως είπε «το έθιμο αυτό έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ένα έθιμο που γίνεται μετά την επανάσταση». Ο κύριος Νίκας, ξεκαθάρισε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση».

HELLAS JOURNAL

Στο αυτόφωρο οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση θανάτου του 53χρονου εικονολήπτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: