O πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που κέρδισε δέκα τίτλους πρωταθλήματος ο Λιονέλ Μέσι




Αφού σημείωσε το μοναδικό γκολ στην χθεσινή συνάντηση με την Λεβάντε, ακρετό για να χαρίσει στη Μπαρτσελόνα τον 26ο τίτλο στη La Liga, ο Λιονέ Μέσι έγραψε μια ακόμα σελίδα στα βιβλία της ιστορίας, μιας και έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που κερδίσει 10 τίτλους πρωταθλήματος.

  • Ο πρώτος τίτλος του Μέσι με την Μπαρτσελόνα ήρθε το 2005 όταν ήταν 17 χρονών και ήταν επίσης ένας παίκτης περιθωριοποιημένος όταν πήρε το δεύτερο μετάλλιο της La Liga ένα χρόνο αργότερα.
  • Αλλά ήταν ο πρωταγωνιστής πίσω από τους τελευταίους οκτώ θρίαμβους, τους οποίους οι παίκτες της Barca γιόρταζαν φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα «Οκτώ από τα 11, το εξαιρετικό φαίνεται κανονικό».

Πριν ο Μέσι γίνει ηγέτης της Μπάρτσα, προσφέροντας έμπνευση σε μία ομάδα που εντυπωσίασε το 2009 με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της , η Ρεάλ Μαδρίτης είχε 31 τίτλους ενώ η Μπαρτσελόνα είχε 18.

Χάρη στον Μέσι, ο οποίος σκόραρε το 597ο γκολ στη La Liga για να εξασφαλίσει τον τίτλο, η Μπαρτσελόνα Barca αύξησε τον αριθμό των τίτλων του πρωταθλήματος σε 26, κλείνοντας στα επτά την απόσταση από την Ρεάλ Μαδρίτης.

  • «Ο Μέσι είναι το κέντρο όλων των επιτυχιών μας», δήλωσε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα , Ερνέστο Βαλβέρδε.
  • «Είναι προφανές ότι μαζί του η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τρόπαια και τίτλους πρωταθλήματος. Αν έπρεπε να δώσω ένα όνομα πάνω από οποιονδήποτε άλλον, είναι το δικό του. Σηματοδοτεί το στυλ μας και η κίνησή του ωθεί όλους τους άλλους προς τα εμπρός».

Ο Μέσι, ο οποίος έγινε αρχηγός της ομάδας στην αρχή της σεζόν, ξεπέρασε τους εννέα τίτλους του Αντρές Ινιέστα με το σύλλογο και προσχώρησε σε μια επιλεγμένη ομάδα παικτών που έχει σηκώσει 10 τίτλους με ένα σύλλογο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Πάκο Τσέντο της Ρεάλ Μαδρίτης κατέχει το ισπανικό ρεκόρ 12 τίτλων πρωταθλήματος και ο παλιός συμπαίκτης του, Πίρι κατέκτησε το τρόπαιο της La Liga 10 φορές.

Ο Ράιαν Γκιγκς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν κατέχει τους περισσότερους τίτλους πρωταθλήματος στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης με 13 θρίαμβους της Premier League, ενώ ο πρώην συμπαίκτης του Πωλ Σχόουλς πήρε 11.

  • Ο Ιταλός τερματοφύλακας Τζανλουίτζι Μπουφόν κέρδισε 11 τίτλους Serie A με τη Γιουβέντους, παρόλο που δύο από αυτούς τους θριάμβους εδεν εξαεργυρώθηκαν τελικά αργότερα εξαιτίας του σκάνδαλο διαφθοράς Calciopoli.
  • «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

«Σήμερα (σ.σ: χθες) ήρθε αργά, αλλά όταν έρχεται στα πράγματα πάντα συμβαίνει, είναι ο ηγέτης και είναι μαγικός».

28/04/2019 12:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βαρκελόνη, Ισπανία

Η ανάρτηση των Bucks για το Πάσχα με τον Giannis: Απόψε η “μάχη” με τους Σέλτικς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: