Ο Ιμάμογλου νικητής της επανακαταμέτρησης: Γελάω με την κατάστασή σας, είπε στον Ερντογάν




Το 95% των ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε κατά την επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με τον Ιμαμογλου η διαφορά του με τον υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού είναι στις 15,500 ψήφους.

  • Τώρα αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) καθώς το κυβερνών κόμμα υπέβαλε ένσταση για όλες τις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και ζήτησε να γίνει επανακαταμέτρηση όλων των ψήφων.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε πως αν γίνει επανακαταμέτρηση σε όλες τις κάλπες της Κωνσταντινούπολης αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 238 μέρες.

Όπως αναφέρετε στο Έθνος και μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Οpen TV Μαρία Ζαχαράκη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έδωσε απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο που είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν μπορεί να ανακηρύσσεται νικητής κάποιος που έχει μία διαφορά ψήφων 13-14 χιλιάδων από τον αντίπαλό του.

  • «Εσείς είπατε ότι κερδίσατε όταν η διαφορά ήταν στις 3 χιλιάδες ψήφους, τώρα όμως υποτιμάτε τις 15 χιλιάδες. Γελάω με την κατάστασή σας», απάντησε ο νικητής του δήμου της Κωνσταντινούπολης, υπενθυμίζοντας στον Τούρκο πρόεδρο την αυτο-ανακήρυξη νίκης του υποψηφίου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, πριν ακόμη τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Ιμάμογλου υπενθύμισε επίσης και τα λόγια του εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ότι και με μία ψήφο διαφορά, μπορεί να κερδίσει κάποιος τις εκλογές’.

  • «Όσοι υποτιμούν 15 χιλιάδες ψήφους, υποτιμούν τη βούληση 16 εκατ. ανθρώπων», δήλωσε, απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου με σκωπτικό τρόπο στηλίτευσε και τη στάση του πρακτορείου ‘Αναντολού’ το βράδυ των εκλογών, το οποίο –όπως είπε- αν και πληρώνεται από την τσέπη του Τούρκου φορολογούμενου, ακολουθεί τις επιταγές της κυβέρνησης.

  • «Αυτή τη φορά μπλέχτηκε γάτα στα καλώδια του Αναντολού. Για 11 ολόκληρες ώρες δεν μετέδιδαν αποτελέσματα. Κατηγορώ εκείνους που διοικούν το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού με λεφτά από την τσέπη όλων μας. Αν ήμουν εγώ, θα ντρεπόμουν και θα παραιτούμουν», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Οpen TV, Έθνος

 

Ο “σουλτάνος” δεν μπορεί να δεχτεί το αποτέλεσμα και η λίρα συνεχίζει τον κατήφορο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: