Νέο θρίλερ για την Κωνσταντινούπολη: Αποφασίστηκε επανακαταμέτρηση των ψήφων




Επανακαταμέτρηση των ψήφων σε εφτά συνοικίες της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε τελικά χθες το βράδυ το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών (YSK) αίροντας προηγούμενη απόφασή του για τερματισμό της επανακαταμέτρησης. Για τις υπόλοιπες συνοικίες γίνεται ακόμη αξιολόγηση.

  • Το νέο θρίλερ για την Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε χθες στις 15.00 όταν το ΑΚΡ υπέβαλε ένσταση και για τις 39 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και το απόγευμα ξεκίνησε η επανακαταμέτρηση σε κάποιες συνοικίες για να διαπιστωθεί τί έγινε με τις χιλιάδες άκυρες ψήφους που καταγράφηκαν στα πρακτικά αλλά και λόγω των ψήφων που κλάπηκαν σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα.

Στη συνέχεια έπειτα από νέα ένσταση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) το YSK συνεδρίασε ξανά και αυτή τη φορά δέχτηκε το αίτημα του κόμματος της αντιπολίτευσης να σταματήσει η επανακαταμέτρηση. Ακολούθησε νέα ένσταση αυτή τη φορά από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και αποφασίστηκε τελικά από το YSK να επανακαταμετρηθούν τα άκυρα ψηφοδέλτια σε εφτά συνοικίες.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ στους δήμους που το ΑΚΡ απέτυχε να εκλέξει δημάρχους αναμένεται να ξεκινήσουν καρατομήσεις ενώ αναζητείται και φόρμουλα ώστε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ να υπουργοποιηθεί και ενδεχομένως να διοριστεί αντιπρόεδρος.

Ο Ιμάμογλου αξίωσε από το Εκλογικό Συμβούλιο να τον ανακηρύξει εκλεγμένο δήμαρχο

Ο υποψήφιος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε σήμερα από το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να τον ανακηρύξει εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης, μετά τις προσφυγές που κατέθεσε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής που δείχνουν ότι αυτός κερδίζει με μικρή διαφορά τον αντίπαλό του.

  • Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την απόφαση που πήρε το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο σήμερα για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 8 εκλογικές περιφέρειες της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου σημείωσε ότι μολονότι μπορεί να έγιναν κάποια ήσσονος σημασίας λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε σε έναν πολύ σκληρό προεκλογικό αγώνα τις εβδομάδες που προηγήθηκαν των τοπικών εκλογών της Κυριακής για να κερδίσει το κόμμα του σε αυτές, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν αμφίρροπη μάχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου υποψήφιός του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη
03/04/2019 09:12

Απειλές και εκβιασμοί μέχρι να λυγίσει ο Ταγίπ: Ποιον θα εγκαταλείψει: Τον Πούτιν ή τον Τραμπ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: