Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu

Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν στην ενίσχυση συνεργασίας σε Υπερκαυκασία και Κεντρική Ασία

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάλ Ονάλ στις διαβουλεύσεις που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν την συνεργασία τους στην περιοχή της Υπερκαυκασίας και της Κεντρικής Ασίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι πλευρές υπογράμμισαν την θετική δυναμική στην ανάπτυξη των ρώσο-τουρκικών σχέσεων σε διάφορους τομείς, καθώς και την αποτελεσματικότητα του πολιτικού διαλόγου σε ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο υφυπουργοί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζήτησαν λεπτομερώς «για την τρέχουσα κατάσταση στην Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία» και «επεσήμαναν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών προς το συμφέρον της εδραίωσης της ειρήνης και της σταθερότητας στις περιοχές αυτές, μέσω μάλιστα της κοινής συνδρομής στην διευθέτηση σειράς προβληματικών ζητημάτων».

19/04/2019 19:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Μόσχα, Ρωσία

Παραμένω επικεφαλής διαπραγμάτευσης με την Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά, δηλώνει ο Πομπέο

Be the first to comment on "Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν στην ενίσχυση συνεργασίας σε Υπερκαυκασία και Κεντρική Ασία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*