Με 70 επιχειρηματίες και δέκα υπουργούς μεταβαίνει αύριο στα Σκόπια ο πρωθυπουργός




Με τη συνοδεία δέκα υπουργών και 70 επιχειρηματιών ο Αλέξης Τσίπραςφτάνει αύριο στις 9 το πρωί στα Σκόπια, για την πρώτη επίσημη επίσκεψη, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

  • Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει με αυτή την ιδιότητα επισήμως στα Σκόπια, μετά τον Ιανουάριο του 2001, οπότε είχε επισκεφθεί την τότε FYROM ο Κώστας Σημίτης στο πλαίσιο της διάσκεψης των ηγετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από Ελληνες επιχειρηματίες, η κοινότητα των οποίων, όπως φάνηκε και στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, εμφανίζεται διχασμένη ως προς το εάν θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Επιχειρηματικοί φορείς της βόρειας Ελλάδας, όπως τα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, επαγγελματικό και βιοτεχνικό, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην αποστολή.

  • Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει στην αρχή της επίσκεψής του τετ α τετ με τον Ζόραν Ζάεφ, οπότε και αναμένεται να υπογράψουν μια σειρά από διμερείς συμφωνίες, με την πιο σημαντική να θεωρείται αυτή στον τομέα της Άμυνας. Πρόκειται για συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Επιπλέον, αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

HellasJournal

Με την εμπιστοσύνη του λαού θα βάλουμε τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης, λέει ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: