Καλός ο καιρός μέχρι και την Τρίτη: Άστατος την Πρωτομαγιά με τοπικές βροχές (photo)




Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν έως και την Τρίτη 30 Απριλίου 2019, χωρίς να λείψουν κάποια περιορισμένα φαινόμενα αστάθειας (τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες) τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί θα φτάσουν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά στους 23-25 βαθμούς Κελσίου. Πηγή φωτογραφίας: meteo.gr
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί θα φτάσουν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά στους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 30-04-2019

Αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πρωτομαγιά

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Πρωτομαγιά ο καιρός θα καταστεί περισσότερο άστατος και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Meteo

Εκστρατεία για τη διάσωση των μελισσών στην Αθήνα: Δημιουργήστε μελισσόκηπο στο μπαλκόνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: