Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι έρευνες στη Λίμνη Ξυλιάτου για εντοπισμό της 6χρονης κόρης της Μαίρη Ρόουζ και η συνέχιση των ερευνών στο Μεταλλείο του Μιτσερού για άλλα θύματα, κυριαρχούν και σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται στον Τύπο είναι η έναρξη της εγγραφής των δικαιούχων στο ΓΕΣΥ από σήμερα, η έκδοση των δύο ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας και η απόφαση του δικαστηρίου για τον δημοτικό γραμματέα Λάρνακας. Φιλοξενούνται επίσης ρεπορτάζ για τις αντεγκλήσεις στο Κυπριακό αλλά και για τις τιμές στο πασχαλινό τραπέζι.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Έρευνες αγωνίας», γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέες προσπάθειες θα γίνουν σήμερα στο Μεταλλείο Μιτσερού χωρίς να αποκλείεται η ανεύρεση και άλλων πτωμάτων πέραν από αυτά των δύο Φιλιππινέζων γυναικών, ενώ στη Λίμνη Ξυλιάτου θα συνεχιστούν οι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης. Αλλού, γράφει ότι ξεκινά σήμερα η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων στο ΓΕΣΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι νέο κύμα σκόνης έρχεται από την Αφρική.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σκότωνε… χαμογελούσε και ύστερα φωτογράφιζε», γράφει ότι ο Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη διάπραξη τριών φόνων ακόμα και μετά την ανακάλυψη του πτώματος της Μαίρη Ρόουζ δεν είχε καμία αναστολή να εμφανίζεται δημοσίως και να εργαστεί ως φωτογράφος και κινηματογραφιστής σε εκδήλωση για τον Δημήτρη Χριστόφια στο σωματείο Δίκωμο. Αλλού, γράφει για την αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για το ποιος θέλει πιο πολύ πρόοδο στο Κυπριακό. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι άλλος ένας χρήστης τ/κ περιουσίας αποτρέπει ανάκτηση του υποστατικού του καταφεύγοντας στην ταράτσα.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Καθοριστική μέρα για τη φρίκη» γράφει για τις έρευνες για την φρικιαστική υπόθεση των δολοφονιών ότι δύτης με ειδικό σκάφανδρο θα ξεκαθαρίσει αν βρίσκεται στη λίμνη το πτώμα της 6χρονης κόρης της Μαίρη Ρόουζ. Αλλού, γράφει ότι στην Επιτροπή Θεσμών τίθεται το θεσμικό ζήτημα που προκύπτει από την άρνηση κατάθεσης στοιχειών στη Βουλή με αφορμή τη διαπίστωση ότι αυξάνονται οι περιπτώσεις αξιωματούχων, δημόσιων και ιδιωτικών, που αρνούνται να καταθέσουν στη Βουλή έγγραφα που τους ζητούνται. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι γίνεται σήμερα πρώτη απόπειρα δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας με ομόλογα των 30 ετών.

«Παραιτηθείτε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Χαραυγή», η οποία γράφει ότι υπάρχουν αυταπόδεικτες ευθύνες και εγκληματική ολιγωρία και τεράστια πολιτική ευθύνη από τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που συγκλονίζουν την Κύπρο. Αλλού, γράφει για την έναρξη της εγγραφής από σήμερα των δικαιούχων στο ΓΕΣΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει για την αιφνίδια ακύρωση του διαγωνισμού ανάθεσης της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι έρευνες για το φόνο προσκρούουν σε τεχνικά εμπόδια», γράφει ότι η νεκροψία στη σορό του δεύτερου θύματος που βρέθηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού έμεινε ανολοκλήρωτη ενώ ούτε το πτώμα της 6χρονης βρέθηκε ακόμα στο Λίμνη Ξυλιάτου. Σε άλλο της θέμα γράφει για την έκδοση των δύο ομολόγων 30 ετών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει για τον εκνευρισμό των καταστηματαρχών στη Λευκωσία από τις καθυστερήσεις στα έργα ανάπλασης που διενεργούνται.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή», υπό τον τίτλο «Κλείνει άλλο ένα κεφάλαιο με τη Ρωσία», γράφει ότι με τα δύο ομόλογα που εκδίδει η Κύπρος θα αποπληρώσει πρόωρα το δάνειο που είχε συνάψει από τη Ρωσία το 2011. Αλλού, γράφει ότι οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια παγκοσμίως φθάνουν στα 65 δις ευρώ εκ των οποίων τα 27 αφορούν νέα αιολικά πάρκα στην Ευρώπη σε στεριά και θάλασσα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι πλούσιο και πιο οικονομικό θα είναι το πασχαλινό τραπέζι φέτος.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/04/2019 07:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: