Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι συνεχιζόμενες έρευνες για τα φονικά στη Λευκωσία και τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του 35χρονου υπόπτου ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε και τρίτη γυναίκα είναι και σήμερα το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Συνεχίζονται επίσης οι αντεγκλήσεις για το τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από την Αστυνομία υπό το φως του διορισμού τριμελούς επιτροπής για έρευνες για πειθαρχικά παραπτώματα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η έναρξη εγγραφής στο ΓεΣΥ, τα ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποπληρωμή του ρωσικού δανείου, οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι και οι τιμές για τους καταναλωτές και οι καταγγελίες για τις εξετάσεις γραφέων στον ΟΚΥΠΥ.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Από σοκ σε σοκ!» και αναφέρει ότι και τρίτη γυναίκα είναι θύμα του Νίκου Μεταξά και ότι δεν αποκλείεται να είναι πέντε τα θύματα. Αλλού γράφει πως οι πολίτες είπαν ναι στο ΓεΣΥ και τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά με εγγραφή πέραν των 30,000 δικαιούχων. Η «Α» προβάλλει ακόμη τις προσφορές για τα δύο ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Τον καίει η φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι ο 35χρονος ήταν ο τελευταίος που είχε επικοινωνία με την 29χρονη και ότι χρησιμοποίησε το κινητό της για να παραπλανήσει φίλη της πως πήγε στα κατεχόμενα. Αλλού αναφορά γίνεται στην έρευνα που διατάχθηκε χθες για πιθανή ολιγωρία και για να διαφανεί αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο για τις εξαφανίσεις. Επίσης ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι 1,25 δις άντλησε η Κύπρος από την χθεσινή έξοδο στις αγορές με δύο ομόλογα.

Με τίτλο «Τον κάρφωσαν οι συνομιλίες» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο Νίκος Μεταξάς συνελήφθη ως ύποπτος για το φόνο και της Μαρικάρ Βαλτέζ και ότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι την συνάντησε αλλά ότι έφυγε μετά την συνεύρεσή τους. Αλλού αναφέρει πως το Διοικητικό Δικαστήριο αρνήθηκε χθες την έκδοση διατάγματος αναστολής της απόφασης με την οποία κήρυξε αντισυνταγματικές της αποκοπές στις συντάξεις πρώην δημοσίων υπαλλήλων. Ο «Φ» γράφει ακόμη ότι ο Ελεγκτής υποδεικνύει ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για τις ζημιές στα σπίτια στο Πισσούρι και οι ιδιοκτήτες πρέπει να στραφούν νομικά των εταιρειών που έκτισαν τις οικίες.

«Αρχή ΓΕΣΥ με 30.000 εγγραφές» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι παρά τα τεχνικά προβλήματα οι δικαιούχοι ενεγράφησαν στους καταλόγους για προσωπικούς γιατρούς και σε λίγες μέρες αρχίζει η εγγραφή και για παιδιάτρους. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως διόρισαν επιτροπή οι κυβερνώντες για να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους ενώ την ίδια ώρα ο 35χρονος ύποπτος οδηγήθηκε εν νέου στο δικαστήριο για τρίτη υπόθεση φόνου. Επίσης η «Χ» γράφει για τον εντοπισμό πτώματος άστεγης γυναίκας σε ταράτσα στη Λευκωσία.

«Με τρίτο φόνο συνδέεται ο λοχαγός» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» που αναφέρει ότι ο 35χρονος οδηγείται στο δικαστήριο και για τρίτο φόνο και ότι τριμελής επιτροπή θα προβεί σε διοικητική έρευνα για τους αστυνομικούς χειρισμούς. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη εγγραφών στο ΓεΣΥ και προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το μεγάλο ενδιαφέρον. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Ινστιτούτο Κύπρου και το τμήμα αρχαιολογίας του Ισραήλ δημιούργησαν σε τρισδιάστατη απεικόνιση τον Μυστικό Δείπνο.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/04/2019 07:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: