Αμετανόητος ο Πολάκης: Δεν απολογήθηκε, λέει ότι διατύπωσε μία πολιτική κρίση…




Δεν χαμήλωσε τους τόνους, όπως του ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντίθετα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επανήλθε στο θέμα που δημιούργησε ο ίδιος, ασκώντας σκληρή υβριστική κριτική στον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Το θέμα δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος προσπαθεί βασικά μόνος του να διασώσει την κυβέρνηση του ενόψει των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο.

Έγραψε στο Facebook τα εξής:

Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την την κοινωνία των “ίσων ευκαιριών”, άρα το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τον κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη κι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χαρές και θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, συμβάλλοντας στην άρση των διακρίσεων και στην κοινωνία των “ίσων ευκαιριών” για τα άτομα με αναπηρία…!

Πρόσθεσε και τα εξής:

«Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική, σε μία δήλωση, η οποία, έλεγε κάποια πράγματα, από την στιγμή που, ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, τα θεωρούν “χάρες” που θέλουν να καταργήσουν;»

Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN TV μετέδωσε, δια του δημοσιογράφου του Χρήστου Τσιγουρή, ότι υπήρξε αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σύμφωνα με το κανάλι, την αντίδραση του Μέγαρου Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τον υποψήφιο της Ν.Δ. Ο συνάδελφος Χρ. Τσιγουρής μετέδωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Πολάκη, όπου και του ζητήθηκε να κάνει μία επανατοποθέτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε και τι όχι.

Από την κυβέρνηση αντιλήφθηκαν ότι μπορεί να γίνει πολιτική ζημιά εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων και πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ζητούσαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επανατοποθετηθεί. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ωστόσο η τελευταία του τοποθέτηση για τον Κυμπουρόπουλο έχει προκαλέσει σχόλια στο εσωτερικό του κόμματος.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε με δηλώσεις του να πάρει πίσω τη συυγκεκριμένη δήλωση, υποστηρίζοντας πως «ο Πολάκης αδικεί τον εαυτό του και ότι με τα όσα είπε δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Φίλης από την Βουλή υποστήριξε ότι το  «ήθος Πολάκη» δεν εκφράζει το «ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει και ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε τις επίμαχες δηλώσεις Πολάκη «τρικλοποδιά στην κυβέρνηση. Το ίδιο έκανε και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας που επίσης είναι ΑμΕΑ.

Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έσπευσαν να υποστηρίξουν τον κ. Πολάκη, όπως ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης.

“Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε άτυπη συζήτηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στη Νεμέα και απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η χθεσινή αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική. Οι πολίτες μετά από αυτό που έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό».

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ (ΕΔΩ)

ΕΞΑΛΛΟΥ, σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία σηκώνοντας το “γάντι” για τα όσα είπε στην ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας τον πως κάλυψε πλήρως τον «χυδαίο και φαύλο Πολάκη».

Όπως χαρακτηριστικά λέει η ΝΔ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Βουλή «για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών. «Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του. Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Πολάκη και την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα».

Τα παραπάνω αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Πολάκη και την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Δήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Ρέλλα για το θέμα Πολάκη-Κυμπουρόπουλου

Θέση για το θέμα που προέκυψε μετά την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, πήρε με δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας, ο οποίος επίσης είναι ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέλλας, αναφέρει στη δήλωσή του:

«Ο συνανάπηρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες και ξέρω ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τα λεγόμενά του για αυτό και προτιμώ να μη σπεύσω να κάνω πραγματολογική ανάλυση της δήλωσής του. Ούτε θα μπορούσα βέβαια ποτέ να υπερασπιστώ την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιεύσει κάτω από τη δήλωση του Στέλιου το ΦΕΚ διορισμού του σε προσωποπαγή θέση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΕΔΩ)

Θα πω μόνο πως, αν ο Στέλιος ήθελε να αναπτύξει τη δήλωσή του, θα του πρότεινα να φροντίσει να αναφερθεί σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να μη χρειάζεται κανένας και καμία από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Στέλιου, να κάνει χρήση όσων ευνοϊκών διατάξεων υπάρχουν για ανθρώπους με βλάβες. Γιατί προφανώς όλοι οι ανάπηροι και ανάπηρες συμφωνούμε στο ότι οι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική πολιτική, ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ίσως διορισμό στο δημόσιο.

Αν το ελληνικό κράτος δομηθεί με τρόπο που κάθε ανάπηρος άνθρωπος θα έχει ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, θα πάψουμε και στη χώρα μας να θεωρούμε ηρωισμό – αν όχι θαύμα – την πρόοδο και διάκριση μιας κωφής δικηγόρου στο χώρο της εργασίας της, θα σταματήσει να μας δημιουργεί ρίγη συγκίνησης ο χρήστης αμαξιδίου που φροντίζει και παίζει με τα παιδιά του στο πάρκο, δεν θα απορούμε που ο τυφλός γείτονάς μας μπορεί να ζει αυτόνομα στο διαμέρισμά του. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε τον Στέλιο, τον Αντώνη και τον κάθε ανάπηρο υποψήφιο ισότιμα με τους υπόλοιπους για τις πολιτικές τους θέσεις και τη δημόσια δράση τους και όχι με βάση τη βλάβη τους.

Αντώνης Ρέλλας
Σκηνοθέτης – Ανάπηρος ακτιβιστής
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ»

Προκάλεσε μέγα πρόβλημα στον Πρωθυπουργό ο Πολάκης: “Συναγερμός” στο Μέγαρο Μαξίμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: