Προκάλεσε μέγα πρόβλημα στον Πρωθυπουργό ο Πολάκης: “Συναγερμός” στο Μέγαρο Μαξίμου




Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN TV μετέδωσε, δια του δημοσιογράφου του Χρήστου Τσιγουρή, ότι υπήρξε αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σύμφωνα με το κανάλι, την αντίδραση του Μέγαρου Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναφορικά με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο Χρ. Τσιγουρής μετέδωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Πολάκη, όπου και του ζητήθηκε να κάνει μία επανατοποθέτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε και τι όχι.

Από την κυβέρνηση αντιλήφθηκαν ότι μπορεί να γίνει πολιτική ζημιά εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων και πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ζητούσαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επανατοποθετηθεί. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ωστόσο η τελευταία του τοποθέτηση για τον Κυμπουρόπουλο έχει προκαλέσει σχόλια στο εσωτερικό του κόμματος.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε με δηλώσεις του να πάρει πίσω τη συυγκεκριμένη δήλωση, υποστηρίζοντας πως «ο Πολάκης αδικεί τον εαυτό του και ότι με τα όσα είπε δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε το μεσημέρι με νέα δήλωση, αλλά επί της ουσίας δεν είπε κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που είχε υποστηρίξει την προηγούμενη μέρα. «Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια στοχοποίησης και στρέβλωσης των όσων έγραψα και έρχομαι στην ουσία του ερωτήματος που αφορά το αν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος οφείλει να θεσμοθετεί ουσιαστικά μέτρα άρσης των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία.

Το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και τον κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα κι άλλες διατάξεις τα θεωρεί χαρές που θέλει να καταργήσει είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής». Ο κ. Πολάκης διατύπωσε πολιτική κριτική και είπε πως η ουσία του ερωτήματος που τίθεται είναι αν τα μέτρα για τα ΑμεΑ αποτελούν χάρες που η αντιπολίτευση θέλει να καταργήσει.

— Στη δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχετικά με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των Ατόμων με Αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία», αναφέρει η ΕΣΑμεΑ.

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

Στην αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά του ιατρού Παύλου Πολάκη για τις δηλώσεις του στην περιφέρεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δηλαδή εναντίον άλλου γιατρού του ψυχιάτρου Στέλιου Κυμπουρόπουλου, προχωρά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ειδικότερα ο ΙΣΑ συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα που έχει προκαλέσει σάλο σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και αποφάσισε την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του ιατρού Παύλου Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά, με το μέλος του ΙΣΑ Σ. Κυμπουρόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, «ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία.

Έγινε πρόταση για το σχηματισμό πειθαρχικού φακέλου και την άμεση αποστολή εγγράφου στον ιατρό Π. Πολάκη, για τις έγγραφες απόψεις του, όσον αφορά στη σκοπιμότητα της ανάρτησής του κατά συναδέλφου ΑΜΕΑ, κατά πόσο συνάδει ενόψει του περιεχομένου της, με την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 21 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΚΙΔ- ν. 3418/2005) υποχρέωση κάθε ιατρού να διατηρεί καλές επαγγελματικές σχέσεις με τους συναδέλφους του, να βοηθά αυτούς πρόθυμα και να μην τους επικρίνει δημοσίως.

Καθώς και με τη βασική υποχρέωση του ιατρού να απόσχει από κάθε πράξη που είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την επαγγελματική του συμπεριφορά, ώστε να καταξιώνεται στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου και να προάγει το κύρος και την αξιοπιστία του ιατρικού σώματος, συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύει κάθε ιατρός όχι μόνον κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά και στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής έκφανσης της προσωπικότητάς του(άρθρο 2 του ΚΙΔ)».

Να σημειωθεί ότι στη διάταξη του άρθρου 321 του ν. 4512/2018 ορίζεται ότι : «Σε περίπτωση καταγγελίας για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα».

Έκπληξη για την επίθεση Πολάκη, θλίψη για στάση πρωθυπουργού, εξέφρασε ο Κυμπουρόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: