“Τι πίνει και δεν μας δίνει” ο κ. Τσιρώνης; Έχουν αποφασίσει να ξαναπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%!




Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης, προκάλεσε άνευ προηγουμένου την εθνική συνείδηση των Ελλήνων και δεν είναι η πρώτη φορά.

Δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN:

  • «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Συνεχίζοντας είπε:

  • «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Και όλα αυτά ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προκαλεί λέγοντας πως το Αιγαίο και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του κ. Τσιρώνη είναι ακραίες και επικίνδυνες και προκαλούν εθνική ζημιά. Και βεβαίως με μαθηματική ακρίβεια τέτοιες δηλώσεις, και πράξεις όπως τα ψέματα της Μυρσίνης Λοϊζου, θα στείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο …3%.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν ο Υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι “η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν” τι ακριβώς εννοεί;

Εννοεί και στα Ίμια; Στις δήθεν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο;

Εννοεί την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Επιπλέον, οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας αλλά και οι ανεκδιήγητες απόψεις κυβερνητικών βουλευτών όπως του κ. Τσιρώνη, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ακόμα και η άγνοια της Κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη».

Τεράστια ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Στο λεξικό μετά τη λέξη συγγενής, υπάρχει και η λέξη συγγνώμη»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: