“O κ. Τσίπρας μοιάζει πια με παλιό πικάπ στο οποίο έχει κολλήσει η βελόνα” λέει η Ν.Δ.




Η Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας μοιάζει πια με παλιό πικάπ στο οποίο έχει κολλήσει η βελόνα. Μόνο που η σκόπιμη διαστρέβλωση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ δεν πείθει πια κανέναν».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Με την επικείμενη πολιτική αλλαγή θα αρχίσει μία καλύτερη εποχή για την χώρα. Αυτό επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και σε αυτό προσβλέπουν ήδη και οι ξένοι επενδυτές, όπως τόνισε σήμερα και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο».

Εξάλλου, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά απαντησε στον κ. Τσίπρα κι όσα ανέφερε στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:

«Το μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς που επικαλείται υπάρχει στην Ευρώπη και εκφράζεται από το ΕΣΚ και μπροστάρης είναι ο Φρανς Τίμερμανς και με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Πρόκειται για πραγματικό θράσος όταν είναι οι εκφραστές του λαϊκισμού και όταν συγκυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια με την Ακροδεξιά και εξακολουθούν να στηρίζονται σε ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμείνουν στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο αδιέξοδο γιατί πλησιάζουν εκλογές και είναι πολύ κοντά στην ήττα του. Δεν έχει επιχειρήματα ώστε να υποστηρίξει το κυβερνητικό έργο του γιατί έχει αποτύχει παντού. Γι΄αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να φορέσει προ των εκλογών προσωπείο και να παριστάνει τον Κεντροαριστερό”.

Έστρεψε τα βέλη της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι αντί να προβαίνει σε αλαζονικές εξαγγελίες για κυβερνήσεις συνεργασίας, ας κοιτάξει τα του οίκου του και να μαζέψει τα ..τρία κόμματα που έχει γίνει η ΝΔ.

Για την εκλογική επίδοση του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε αισιόδοξη για τα μηνύματα που διαπιστώνει στις περιοδείες και της συγκεντρώσεις. «Θυμηθήκαμε όλοι τον καλό μας εαυτό. Θέρμη, πάθος, πάρα πολλές γυναίκες και νέοι άνθρωποι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα για τη δημοκρατική παράταξη», είπε.

Σχετικά με τις μετεκλογικές εξελίξεις και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε: «Το πώς και από ποιους θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το υποδείξει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού και ουδείς μπορεί να την υποκαταστήσει ή να την προκαταλάβει. Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν δύναμη για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας.

Ως προς το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη. Έναν Πρόεδρο που θα ενώνει σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το έθνος Δεν θα πω σημερα την πρόταση μας, όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

“Συντηρητικό, λαϊκίστικο και αναχρονιστικό” κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει η Κεφαλογιάννη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: