Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Δ) , ο Χρήστος Μαντάς (Α) και ο Γιώργος Κυρίτσης (Κ) συνομιλούν στην ολομέλεια της Βουλής. Αυτή η σκηνή δεν μπορεί να επαναληφθεί καθώς οι άλλοι δύο δεν επανεξελέγησαν ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Απολογείται ο Κυρίτσης για τους νεκρούς της Μαrfin: Η δήλωση “μεταμέλειας” στο Εθνος

«Λανθασμένη» χαρακτηρίζει τη δήλωσή του για το ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μία ημέρα μετά από τον δικαιολογημένο θόρυβο που ξεσήκωσε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ακόμα και στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ και στον Κώστα Κυριακόπουλο, ο Γιώργος Κυρίτσης θα πει, μεταξύ άλλων:

« Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

  • -Θεωρείτε ότι ήταν λάθος η δήλωσή σας;

-«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

  • -Προκαλέσατε πολύ σκληρές αντιδράσεις. Τι λέτε για αυτές;

-«Με αυτήν την έννοια θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ασέβεια στους νεκρούς της Μαρφίν οι δηλώσεις του Κυρίτση, λέει η Μαρία Καραγιάννη

 

Be the first to comment on "Απολογείται ο Κυρίτσης για τους νεκρούς της Μαrfin: Η δήλωση “μεταμέλειας” στο Εθνος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*