“Θύελλα” οργής από την εγκλωβισμένη γυναίκα της Marfin: Ο Κυρίτσης προσβάλλει τους νεκρούς μας




Ξέσπασε κατά του Γιώργου Κυρίτση η Μαρία Καραγιάννη, η μορφή της οποίας στο φλεγόμενο μπαλκόνι της Marfin, έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη των περισσοτέρων από εμάς.

Ήταν μία από τις εργαζόμενες της τράπεζας, που βίωσε τον εφιάλτη με τους υπόλοιπους εργαζομένους, είδε να φεύγουν από τη ζωή τρεις φίλοι και συνάδελφοί της κι ακούει ένα πολιτικό πρόσωπο, να τοποθετείται δημόσια για το θέμα με τις μολότοφ, γράφει το ΕΘΝΟΣ.

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα Καραγιάννη.

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν. Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα», είπε η κα Καραγιάννη. «Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», επεσήμανε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές.

Για τους δράστες τόνισε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».

Κυρίτσης: Κανείς δεν πέθανε από μολότοφ – Έντονη αντίδραση της ΝΔ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση για το «δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (13/3) στην ΕΡΤ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε προς διαβούλευση:

  • «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά. Δήλωσε πάντως ότι στο διάλογο πρέπει να ξαναδούν και το θέμα του βιασμού, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη του απάντησε και τον διέψευσε ο κ. Νίκος Φίλης.

Επίσης, ανταπέδωσε τα πυρά στη ΝΔ, με αφορμή την καθυστέρηση στη δική της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «άφησε 110 δικογραφίες σε μία δίκη και προσπαθεί να χρεώσει την καθυστέρηση στην κυβέρνηση».

Η πρώτη αντίδραση για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση «ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ» δεν άργησε να έρθει με τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει επίθεση κατά του βουλευτή και του κόμματός του.

Όπως σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς, «υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νέο Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ηχηρό άδειασμα Φίλη στον Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ, της Marfin (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: