Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

File Photo: Τον Κωνσταντίνο Ηροδότου διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σε διαδοχή της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Πηγή: @cynewsagency
Τον Κωνσταντίνο Ηροδότου διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σε διαδοχή της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η θητεία της οποίας λήγει στις 11 Απριλίου.

  • «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενασκώντας τις συνταγματικές εξουσίες του, αποφάσισε τον διορισμό του κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ηροδότου υπηρετεί από τον Μάρτιο του 2017 ως Εκτελεστικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

  • «Με ευρύτατη πείρα σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα στο εξωτερικό, στο Λονδίνο και το Παρίσι, υπήρξε σύμβουλος Κυβερνήσεων και διεθνών Ομίλων σε ζητήματα χρηματοοικονομικών συναλλαγών και στρατηγικής, ενώ τον Ιούνιο του 2014 επιλέγηκε μέσα από διεθνή διαγωνισμό ως Επίτροπος Αποκρατικοποιήσεων στην Κύπρο, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Μάρτιο του 2017», αναφέρεται.

Ο κ. Ηροδότου έχει πανεπιστημιακές σπουδές Οικονομικών και τίτλους με διακρίσεις και βράβευση από το Πανεπιστήμιο University College London (UCL) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο London Business School.

  • Ο κ. Ηροδότου διορίζεται και αναλαμβάνει καθήκοντα ευθύς μετά τη λήξη της θητείας της σημερινής Διοικήτριας κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την κα Γιωρκάτζη για τη συνεργασία και τις υπηρεσίες που πρόσφερε σε κρίσιμες ώρες για την οικονομία της χώρας.

28/03/2019 11:38
ΚΥΠΕ
Λευκωσία – Κύπρος

Μια υποψήφια Τουρκία, είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών, δηλώνει η Κάτι Πίρι

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: