Κίνδυνος Χ.Α. και ΕΛΑΜ: Ο άνθρωπος του Τραμπ στην Ευρώπη για να επιβάλει την ατζέντα του




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πάντα πίστευα ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά, τούτες τις μέρες, περισσότερο παρά ποτέ, επιβεβαιώνουν τον κανόνα: ότι ο καυγάς γίνεται πάντα για το πάπλωμα, που είναι το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον.

Αυτά που πάνω απ’ όλα απασχολούν τους πολίτες είναι τα θέματα της οικονομίας και του μέλλοντος των νέων παιδιών και της χώρας. Διότι αν μία χώρα απωλέσει τα νιάτα της, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν θα έχει συνέχεια… Όμως οι πολιτικοί ασχολούνται με την μικροπολιτική και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποδείξει πόσο μακριά είναι οι πολίτες από τους πολιτικούς

  • Οι προβλέψεις για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού μέχρι το 2050 είναι τόσο καταθλιπτικές, που μακροπρόθεσμα τίθεται ζήτημα για την επιβίωση του Ελληνισμού. Πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει το φαινόμενο της υπογεννητικότητας, και δεν κάνει απολύτως τίποτα για να το εξαφανίσει.

Ήταν τόσο γελοίοι οι Έλληνες πολιτικοί, πριν δύο εβδομάδες στη Βουλή, όταν ανταγωνίστηκαν ποιος εξ αυτών θα δώσει τα περισσότερα οφέλη στα ζευγάρια για να τα πείσουν δήθεν να αρχίσουν την …παραγωγή. Δεν ήταν μόνο γελοίοι. Έδειξαν ότι βρίσκονται στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού.

Παρακολουθώντας από μακριά το θέαμα, έλυσα και την απορία της πολιτικής αναξιοπιστίας. Είναι τελικά μικροί και ανίκανοι να ηγηθούν της χώρας. Και φοβάμαι πως αυτό το μήνυμα θα πηγάσει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

  • Σχολιάζοντας με συνάδελφο μου, που ασχολείται με τον κίνδυνο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τον ρόλο του Στιβ Μπάνον, πολιτικού «μέντορα» του Ντόναλντ Τραμπ, τις πανηγυρικές δηλώσεις «δεξιών» και «αριστερών» για την εκδίωξη της παράταξης του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα, που στην πραγματικότητα είναι φόβος ότι οι ευρωεκλογές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στη Δημοκρατία. Και αυτό οφείλεται στην ανικανότητα των λεγόμενων κλασσικών πολιτικών, οι οποίοι αδυνατούν να προσφέρουν λύσεις και σπρώχνουν τους πολίτες στους λαϊκιστές της ακροδεξιάς…

Ο Στιβ Μπάνον έχει εγκατασταθεί στην Ευρώπη, και δρα στην Ιταλία, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. “Κατασκευάζει” τους νέους …Σαλβίνι.

Στην Ελλάδα μπορεί να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, εκτός των ναζί της Χρυσής Αυγής, να έχουμε να κάνουμε και με τους λαϊκιστές της ακροδεξιάς, οι οποίοι δεν προκαλούν μόνο ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως χαίρονται στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναδεικνύονται και σε απειλή για τη Δημοκρατία. Η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος είναι εντελώς σε λάθος φάση. Αλλά κάνει ότι κάνει για να ξεχάσει ο κόσμος τα Μνημόνια και την κακή κατάσταση της οικονομίας.

  • Στην Κύπρο αναδεικνύεται ένα μεγάλο πρόβλημα, με ευθύνη του δεξιού ΔΗΣΥ και του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ: Αναφέρομαι στο ΕΛΑΜ, στο παιδί της Χρυσής Αυγής που ξεφύτρωσε πριν μερικά χρόνια και στις ευρωεκλογές μπορεί να εκλέξει ένα δικό τους. Δεν έχουν καμία διαφορά από τους Έλληνες ναζί και ο αρχηγός του διετέλεσε φρουρός και οδηγός του Μιχαλολιάκου.

Η ιστορία διδάσκει ότι όπου αυξάνονται τα ποσοστά της ακροδεξιάς την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο πολιτικός κόσμος. Βασική ανησυχία των πολιτών είναι η διαφθορά και η ανικανότητα των πολιτικών να προσφέρουν στις χώρες και στους λαούς. Ο Στιβ Μπάνον αυτό ανέδειξε στις αμερικανικές εκλογές, όταν και εξέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό διδάσκει και τους ακροδεξιούς της Ευρώπης.

Και ποια είναι η απάντηση αυτών που ισχυρίζονται πως είναι προστάτες της Δημοκρατίας; Περισσότερη διαφθορά…

  • Να μην αρχίσουν τα κλάματα, λοιπόν, αν τον Μάιο εξέλθει της κάλπης νικήτρια η ακροδεξιά. Θα θερίσουν ότι έσπειραν.

Στο μεταξύ, η Δημοκρατία θα υποστεί ισχυρό χτύπημα και μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυταρχικούς ηγέτες, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν, τους οποίους θαυμάζει και θέλει να τους μοιάσει ο Αμερικανός πλανητάρχης.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο “γάμος” που ευλογήθηκε από τον Πομπέο: Είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: