Με θέα το κάστρο που φυλακίστηκε ο Κόμης Δράκουλας το δωμάτιο του Τάραντ στην Τουρκία




Το κάστρο που φυλακίστηκε ο Κόντε Δράκουλας στο Τοκάτ της Τουρκίας επισκέφθηκε ο δράστης της επίθεσης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ κατά τις δύο επισκέψεις του στη χώρα, αποκαλύπτουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αυστραλός τρομοκράτης το 2016 είχε μείνει στην Τουρκία συνολικά 47 μέρες και πως έχουν ξεκαθαρίσει οι λεπτομέρειες της παραμονής του στη χώρα. Ο Μπρέοντον Τάραντ πήγε για πρώτη φορά στην Τουρκία στις 17 Μαρτίου του 2016 και μέσα σε τρεις μέρες που παρέμεινε επισκέφθηκε το Τοκάτ της Τουρκίας όπου δύο χρόνια νωρίτερα αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο κάστρο το κελί που κρατούνταν αιχμάλωτος ο θρυλικός ‘κόμης Δράκουλας’ γνωστός και ως Βλαντ Γ Τέπες. Είχε φυλακιστεί με διαταγή του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή εκεί για τέσσερα χρόνια.

  • Ο Αυστραλός τρομοκράτης έμεινε σε ξενοδοχείο του Τοκάτ για δύο μέρες και φέρεται να είπε στους φίλους του ότι αγάπησε πολύ την πόλη. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου όπου διέμεινε ο Μπρέντον Τάρραντ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου για ένα βράδυ ανέφερε ότι ο δράστης είχε επιλέξει να μείνει σε ένα δωμάτιο με θέα το κάστρο και ότι επισκέφθηκε και το κάστρο κατά την παραμονή του.
  • “Καταδικάζουμε την επίθεση κατά των μουσουλμάνων. Μετά που μάθαμε γι’ αυτό δεν δώσαμε σε κανέναν το δωμάτιο εκείνο και αποφασίσουμε να το αλλάξουμε εντελώς, από το κρεβάτι, τα παπλώματα, την μπογιά και να το το δώσουμε αργότερα”, ανέφερε.

Κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Τουρκία στις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου ο Μπρέντον Τάραντ πήγε στη Σμύρνη και από εκεί στο Τσεσμέ όπου έκανε διακοπές αλλά μελέτησε και το λιμάνι. Ο Τάραντ φέρεται να είπε γι’ αυτό σε στενούς του ανθρώπους:

  • “Το 1770 έγινε ένας πόλεμος στη θάλασσα μεταξύ του οθωμανικού ναυτικού και του ρωσικού ναυτικού. Με αιφνίδια επίθεση του ρωσικού ναυτικού το οθωμανικό ναυτικό καταστράφηκε ολοσχερώς. Θέλω να μελετήσω την περιοχή εκείνη”.

Μάλιστα πήρε και σημειώσεις από την έρευνά του εκεί. Στη συνέχεια πήγε στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στο Πακιστάν και μετά στη χώρα του.

ΚΥΠΕ
19/03/2019 18:49

Θα πληρώσει για τις πράξεις του ο μακελάρης της Νεάς Ζηλανδίας, απείλησε ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: