Την ώρα που η Άγκυρα και οι Τούρκοι επιτελείς έχουν πάρει την εντολή της νευρικότητας και των εντάσεων, ένα πολύ ψύχραιμο, αλλά ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα εκπέμπει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου ο οποίος αφού ταξίδεψε έως την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, από εκεί πέταξε στο Αιγαίο με F-16 Block 52 plus της 337 Μοίρας «Φάντασμα» και προσγειώθηκε στην 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου.

  • Εκεί ο Α’ ΓΕΕΘΑ, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα ελληνικά “γεράκια” που είχαν απογειωθεί νωρίτερα για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών που μετά το διάβημα προς την Άγκυρα από την χώρα μας, οι γείτονες δείχνουν να ανεβάζουν ένα σκαλί επιπλέον το σκηνικό των συνεχιζόμενων εντάσεων.

Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι μπήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο στόχαστρο της Τουρκικής αεροπορίας με υπερπτήσεις στα νησιά από τα 4.500 έως τα 25.000 πόδια.

  • Την ίδια ώρα μήνυμα αποτροπής εξέφρασε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, προς το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό τονίζοντας μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη σημασία της αποστολής τους ως μια ισχυρή, ευέλικτη και αξιόπιστη δύναμη αποτροπής.

Στη Σμηναρχία μάχης, ο Πτέραρχος Χριστοδούλου, συνομιλώντας με τα πληρώματα τόσο των αεροσκαφών επιφυλακής, όσο και με εκείνα των Super Puma, επισήμανε την κρισιμότητα της αποστολής τους για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενώ ταυτόχρονα εξήρε την προσφορά του προσωπικού προς το κοινωνικό σύνολο που στέκεται αρωγός στους νησιώτες 24 ώρες, 365 μέρες το χρόνο.

Μόνο και μόνο η κίνηση του Πτεράρχου να βρεθεί στο ανατολικό Αιγαίο, μόλις λίγες ώρες μετά την κορυφαία πρόκληση προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που καθημερινά αναχαιτίζουν τις προκλήσεις των Τούρκων, θεωρείται μια κίνηση που έχει να κάνει με την αμέριστη εμπιστοσύνη προς τους ιπταμένους και τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν πτοούνται από διαβήματα οι Τούρκοι: Νέες υπερπτήσεις πάνω από Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: