Η «μητέρα όλων των καραβανιών»: Το διαψεύδει η Ονδούρα, αναμένεται λέει το Μεξικό…




Η κυβέρνηση της Ονδούρας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι απορρίπτει τις δηλώσεις που έκανε μια μεξικανή υπουργός, σύμφωνα με την οποία η «μητέρα όλων των καραβανιών», μια ομάδα μεταναστών στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 20.000 άνθρωποι, οργανώνεται στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας Μαρία Ντολόρες Αγουέρο απηύθυνε επιστολή στον μεξικανό ομόλογό της Μαρσέλο Εμπράρδ, στηλιτεύοντας τις «ανυπόστατες» δηλώσεις αυτές, που μπορεί να «πυροδοτήσουν την παράνομη μετανάστευση».

Η μεξικανή υπουργός Εσωτερικών Όλγα Σάντσες Κορδέρο είπε στον Τύπο της χώρας της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι «στην Ονδούρα σχηματίζεται ένα νέο καραβάνι, το οποίο αποκαλούν τη μητέρα όλων των καραβανιών. Εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελείται από 20.000 ανθρώπους και πλέον».

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε χθες Παρασκευή να κλείσει τα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό την επόμενη εβδομάδα — εξέλιξη που θα εμπόδιζε πολλά εκατομμύρια διελεύσεις και θα στοίχιζε δισεκατομμύρια δολάρια σε απολεσθέντα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές — εάν η μεξικανική κυβέρνηση δεν εμποδίσει τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα να κλείσει τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει αυτό το μέτρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τεγκουσιγκάλπα, Honduras

Ο Μεβλούτ έκλεισε το θέμα των S-400: Η συμφωνία για την αγορά από τη Ρωσία έχει κλείσει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: