Αυστηρό διάβημα της Ελλάδας προς τον Τούρκο πρέσβη, για την παρενόχληση στο Φαρμακονήσι




Με τον πλέον επίσημο τρόπο, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του το ΥΠΕΞ προς την Τουρκία για το χθεσινό περιστατικό παρενόχλησης του Σινούκ, που μετέφερε χθες τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

  • Το ΥΠΕΞ επέδωσε αυστηρό διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη για το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους του νησιού, κάνοντας λόγο για «ανόητες ενέργειες».

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά μας». Συνεχίζοντας, είπε: «Ο ελληνικός λαός «μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, στο Αγαθονήσι.

Από την πλευρά της, η Άγκυρα μέσω πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό.

HELLASJOURNAL

Το τέχνασμα των Τούρκων με τα άοπλα μαχητικά αποκαλύφθηκε: Η παρενόχληση στο Αγαθονήσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: