Τις χειραψίες Νετανιάχου με Τραμπ επιστρατεύει το Likud για την προεκλογική του εκστρατεία




Μια γιγαντιαία διαφημιστική πινακίδα που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ, χαμογελαστό, να ανταλλάσσει χειραψία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεσπόζει από σήμερα σε μια από τις κεντρικές εισόδους του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την επανεκλογή του ισραηλινού ηγέτη στις προσεχείς εκλογές της 9ης Απριλίου.

  • Ο Τραμπ είναι δημοφιλής στο Ισραήλ εξαιτίας των σκληρών θέσεών του σχετικά με τους Παλαιστίνιους και το Ιράν, καθώς και της απόφασής του να μεταφέρει, τον περασμένο Μάιο, την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, την οποία και αναγνώρισε ως πρωτεύουσα του Ισραήλ σε αντίθεση με την πολιτική που τηρούσαν επί μακρόν οι ΗΠΑ.

“Ο Νετανιάχου. Σε μια άλλη κατηγορία”, γράφει στα εβραϊκά η πινακίδα.

  • Εκπρόσωπος του δεξιού κόμματος Likud του Νετανιάχου, το λογότυπο του οποίου κοσμεί την πινακίδα πάνω από τον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Αγιαλόν στο Τελ Αβίβ, δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει στο Reuters το αν ο Λευκός Οίκος είχε δώσει άδεια για τη χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Ο Νετανιάχου θεωρείται φαβορί για τις εκλογές, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να τον πλησιάζει “απειλητικά” ο πρώην στρατηγός Μπένι Γκαντζ.

Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την πιθανότητα να του απαγγελθούν κατηγορίες για τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών.

Την Παρασκευή ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος νομικός λόγος που να του απαγορεύει να ανακοινώσει προεκλογικά πιθανή πρόθεσή του να ασκήσει δίωξη εις βάρος του Νετανιάχου, αν κάτι τέτοιο δικαιολογείται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
03/02/2019 13:15

Θετικό κλίμα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας: Νέες προοπτικές για διμερείς συνεργασίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: