Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας: Πιθανή διαγραφή Παπαχριστόπουλου από τον Καμμένο




Θυελλώδης σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής του Κανονισμού της Βουλής  το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, όπου:

Η πρόσκληση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, προς τους βουλευτές, αφορά τυπικά την τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με θέματα που άπτονται των υπαλλήλων της Βουλής.
  • Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής ως προς τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ενδεχομένως να διατυπωθεί από τον Νίκο Βούτση και συγκεκριμένη πρόταση.
  • Όπως εξάλλου επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής καθώς όπως είπε έχουν προκύψει πρωτόγνωρα δεδομένα τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν με θεσμικό τρόπο και διαφάνεια.
  • Καυτό πολιτικά αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο καθώς δεν αποκλείεται ο Πάνος Καμμένος να επιταχύνει τις εξελίξεις και να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση στις διαδικασίες.

Η αντίδραση της ΝΔ

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση προς τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, κατηγορώντας τους για ευτελισμό του Κοινοβουλίου, ενώ κατηγόρησε τον κ. Βούτση για επισφράγιση του, με αφορμή την παρέμβαση του τελευταίου προς τον βουλευή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο, κατηγορώντας τον για «ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

  • «Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης”, αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να μην προχωρήσει σε αυτό που η αξιωματική εναιτπολίτευση ονομάζει “εκβιασμό Τσίπρα από τον Καμμένο”.

Αιχμηρή απάντηση από το Γραφείο του πρωθυπουργού

Το “γάντι” απέναντι στην Νέα Δημοκρατία και στα σχόλια του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί πολιτικού εκφυλισμού σήκωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού με μία αιχμηρή ανακοίνωση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  • “Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός, για τον οποίο κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης, όταν η ΝΔ δεν τολμά να καταθέσει πρόταση μομφής και να την κερδίζεις μέσα στο Κοινοβούλιο.
  • Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός είναι να έχεις κάνει Αντιπρόεδρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «προσωπική επιλογή» έναν απόκληρο του ΛΑ.Ο.Σ που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων. Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις «αποκαλύψεις» που διακίνησε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης;

Ζητά άμεσα την έδρα ο Καμμένος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ανέβασε ένα οργισμένο tweet με το οποίο απαιτεί από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, καθώς και τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναμένεται να τον διαδεχθεί, να παραδώσει την άμεσα έδρα, διότι ανηκει στους ΑΝΕΛ.

  • “Η έδρα της Β΄ Αθήνας είναι των ΑΝΕΛ. Αν αλήθεια την παραδίδει ο Παπαχριστόπουλος οφείλει να το κάνει τώρα, όπως και ο Κουίκ αν αποφασίσει να μείνει υπουργός και να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας”, αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ανέβαλε την παραίτηση και την παράδοση της έδρας ο Παπαχριστόπουλος

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Παπαχριστόπουλος αφίχθη καθυστερημένα στην Βουλή με αποτέλεσμα να μην παραιτηθεί και κατ’ επέκταση να μην παραδώσει την έδρα του, όπως αναμενόταν.

Ακολούθησε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μετά το πέρας της οποίας ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει για λίγες ακόμη ημέρες την έδρα του, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα ακόμη επεισόδιο τύπου “γκαζόζας” αφού δημοσιογράφοι που επικοινώνησαν με τον Παπαχριστόπουλο, άκουσαν έκπληκτοι να τους λέει ότι έχει καθυστερήσει γιατί χάλασε το αυτοκινητό του.

  • «Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στο οποίο προσήλθε σήμερα για να παραδώσει την παραίτησή του.
  • «Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για τέσσερις με πέντε ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι τέσσερις με πέντε ημέρες».

Η έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου κρίνει και την τυχη των ΑΝΕΛ στην διαδρομή τους στη Βουλή ως κοινοβουλευτική ομάδα, αφού τον Παπαχριστόπουλο τον διαδέχεται ο Τέρενς Κουίκ που παραμένει υπουργός και έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τον Πάνο Καμμένο, γεγονός που καθιστά το πρόβλημα άλυτο.

HELLAS JOURNAL

Αλλάζει ο κανονισμός της Βουλής για τις κοινοβουλευτικές ομάδες: Την Δευτέρα συνεδριάζει η επιτροπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: