Αλλάζει ο κανονισμός της Βουλής για τις κοινοβουλευτικές ομάδες: Την Δευτέρα συνεδριάζει η επιτροπή




Το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, στις 2 ώρα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής με αντικείμενο «Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής “Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής – Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν”». Η πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής αναρτήθηκε στην “κοινοβουλευτική διαφάνεια”.

Η πρόσκληση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προς τους βουλευτές, τυπικά τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με θέματα που άπτονται των υπαλλήλων της Βουλής.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής ως προς τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ενδεχομένως να διατυπωθεί από τον Νίκο Βούτση και συγκεκριμένη πρόταση.

  • Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής καθώς όπως είπε έχουν προκύψει πρωτόγνωρα δεδομένα τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν με θεσμικό τρόπο και διαφάνεια.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λύση τα κόμματα που εξελέγησαν στις εκλογές του 2015 να διατηρήσουν την Κ.Ο. στη Βουλή και οι αρχηγοί το προνόμιο του επικεφαλής της ομάδας.

Για ευτελισμό της Βουλής μιλά η ΝΔ

«Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης.” αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

“Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας» καταληγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida.gr
01/02/2019 15:12

Παίζει τις καθυστερήσεις ο Παπαχριστόπουλος: Αναβάλλει την παραίτηση και την παράδοση της έδρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: